| Liviucu a întrebat:

Mi se pare mie sau timpul trece mult mai repede ca niciodata? straight face

Răspuns Câştigător
| liviufirst a răspuns:

Tradus stiintific s-ar spune ca se accelereaza bataile inimii pamantului...asa numita Rezonanta Schumann. Aceasta a avut o valoare constanta de 7, 8 Hz timp de mii de ani. Insa incepand cu anul 1980, s-a observat o accelerare, mai intai lenta, apoi din ce in ce mai rapida (dupa 1997), pana cand a atins astazi valoarea de 12 Hz. Ceea ce face ca viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore (nu 18) reale, in termenii timpului terestru.
Daca vrei sa traduci uman...depinde de intensitatea batailor inimii tale. Adica cu ce intensitate traiesti clipele. Una e sa faci dragoste spre exemplu si alta e sa stai la coada la oo. De fapt Eistein ne explica teoria relativitatii astfel: Stai un minut cu mana pe o soba incinsa si vei simti c-ai stat o ora. Stai o ora langa o fata frumoasa si vei simti c-ai stat doar un minut.

23 răspunsuri:
| seby4music a răspuns:

Timpul oricum trece foarte foarte repede... din pacate.

| m2704 a răspuns:

Crede'ma ca zilnic ma gandesc la asta.si da.trece fantastic de repede!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ti se pare doar.Cu cit inaintam in virsta cu atit ni se pare ca timpul se scurge mai repede.Numai bine.

| ursachy a răspuns:

In loc de 24 de ore, ziua acum s-a demostrat ca are doar 18 ore am vzut un documentar la discovery, intra pe google sa vezi, cauta. am uitat cum se numea

| Liviucu explică:

Cand spun ca trece repede, nu ma refer la general vorbind. Nu ma refer la proverbe, zicale, prostii. Pur si simplu ma uimesc. Trec minutele, orele mai repede ca in trecut. De zile nici nu mai vorbesc.

| TychoB a răspuns (pentru ursachy):

Ziua 'normala' are 24h, dar ziua siderala este mai scurta si are 23h si 56min dar in nici un caz 18h. Cred ca ai inteles gresit, sau poate se vorbea de o zi mai lunga (lumina) de 18h (18h nici macar nu e special) spre poli.

| CoquineNoire a răspuns:

Distreaza-te si tu mai putin.

| ursachy a răspuns (pentru TychoB):

Nu am inteles gresit acul ceasornicului se misca la fel tot 24 de ore trec cand te uiti la ceas, dar timpul pe care nu putem sa-l simtim si vedea numai e egal cu 24 ore ziua. e 18 ore daca am sa gasesc am sati arat

| TychoB a răspuns (pentru ursachy):

Ah da, acum inteleg, eu vorbeam de SI. Se poate face usor experimentul, iei un cronometru, ii dai drumul si numeri pana la 10. In schimb, metabolismul uman este adaptat foarte bine ciclului de 24 de ore si unele experimente au aratat ca ritmul cicardian este putin mai mult de 25ore. Dupa parerea mea 18 ore este cam putin.

| dorikut a răspuns:

Da, se pare că timpul se scurtează.

Conform unor studii ale NASA, dată fiind creșterea rezonanței Schumann a Terrei (din 1970 până în prezent) de la 7, 8 la 12 Hz, cele 24 de ore ale unei zile sunt de fapt 16 ore reale, iar această creștere continuă să existe accentuând efectul de micșorare a timpului.

Personal mă întreb ce se va întâmpla atunci când durata oricărui eveniment va tinde la 0.

Bye-Bye! happy

| Marius94_5839 a răspuns:

De fapt timpul este reativ pentru fiecare dintre noi. Timpul nu este la fel pentru tine, cum este si pentru mine. Nu vreau sa par "un cine stie ce adept al stiintei", dar asa cred eu ca este. Spre exemplu, atunci cand stai la beute prin cine stie ce bar, timpul trece foarte foarte foarte repede, iar 4 dimineata vine indata, in timp ce statul la orele de matematica este incredibil, dar incredibil de lung, chiar daca teoretic pe ceas am petrucut atat la beute cat si la matematica aceeasi perioada de timp.

Am vazut ca este o teorie de a lu' Einstein. In mare parte, imi pare adevarata.

| Vizitiul a răspuns:

Ti se pare! N-ai de unde stii cum va trece timpul in viitor.

| harciog a răspuns:

Vezi ca circula pe youtube;"Importanta unei clipe".

| IMC90 a răspuns:

Da, asa este.

La inceput am crezut ca-i relativitate dar nu este. Oricum, timpul si spatiu s-ar putea sa fie doar niste perceptii ale mintii umane.

| DNSK a răspuns:

Sa stii ca da. poate si pana acum trecea asa, dar eram copii si traiam fiecare clipa din plin! acum servici scoli prietena prieteni, nu stii cum sa t imparti unde sa meri, mi-ar trebui ziua de 30 de ore! dracu stie cum trece asa?

| Nolkyz a răspuns:

Tehnologia si toate inovatiile astea ofera o alta perceptie a timpului. Alfel trece timpul citind o carte si altfel trece timpul stand la pc. Decat sa stam sa ne plangem ca trece timpul repede, macar sa avem grija sa il facem de calitate, sa nu ajungem la o anumita varsta si sa ne intrebam "ce naiba am facut eu toata viata?".

| andreeaoprea a răspuns (pentru TychoB):

Ba e adevarat...e cumva legat de viteza de rotatie a pamantului (sau cea de revolutie) care e in continua schimbare...nu mai tin minte detaliile, am citit de mult intr-o revista gen national geographic. Deci nu doar ni se pare, timpul chiar zboara mai repede!

| TychoB a răspuns (pentru andreeaoprea):

Scuza-ma ca iti zic, dar daca nu stii diferenta intre rotatia si revolutia pamantului, nu stiu daca esti in masura sa comentezi teme care se leaga -de viteza de rotatie (sau cea de revolutie -glumesc, revolutia e in jurul soarelui si se leaga de ani, nu de zile). Viteza de rotatie intr-adevar s-a redus dar acest fenomen se observa in milioane de ani. Repet, eu vorbeam de SI si de fizica, nu despre timpul pe care il simte un om. Pe viitor incearca sa cauti argumente. Eu cand 'tin minte ca am citit ceva intr-o revista' intru repede pe wikipedia si caut ceva asemanator si de multe ori obserbv ca tin minte gresit, dar totusi imi place ca invat ceva nou.

| BeyondTheMusic a răspuns:

Noi trecem prin timp.

| marelemik a răspuns:

Cand esti liber, sau faci ce-ti place timpul trece mai repede ca niciodata dar cand esti la ora de mate sau la servici timpul trece foarte greu

| trollface a răspuns:

Depinde, cat de repede trece niciodata?

| shadovv a răspuns:

Sunt sigur ca spontan, constanta lui Plack sa micsorat iar coeficientul de relativitate a timpului a crescut considerabil...

Terminati cu prostiile... inca nu ati ajuns atat de grasi si inca nu aveti atatia cai putere sub bmw-ul tunat incat sa simtiti efectele relativiste!

| xBianca333x a răspuns:

Mdeea Nu O Pot Lua Ca O Intrebarestraight face Sorry

Întrebări similare