| hypothesis a întrebat:

Nu pot sa mai inteleg generatia de copii/adolescenti de astazi,chiar daca fac parte din ea,in sensul ca este prea obsedata de tehnologie si parca sunt acaparati integral,nu mai sunt capabili sa socializeze interuman/fata in fata. Sper ca nu generalizez dar marea majoritate pe care o cunosc asa este si se observa destul de clar. Chiar si multi din prietenii mei,cu care formam un oarecare grup independent de ce promoveaza societatea (in sensul ca alegeam ce ni se pare cel mai bine si eram mult mai uniti),au inceput sa exagereze. De fiecare data cand propun o intalnire,o vizionare a unui film,ei vin dar ii vad tot timpul cu telefoanele in mana stand pe retele de socializare. Nu vreau sa denigrez avansul tehnologic,ci,din contra,il apreciez foarte mult si sunt recunoscator,este foarte folositor,insa eu am niste principii pe care le consider corecte. Si anume,stai acasa,cand esti singur,comunici/vorbesti/te informezi,intr-un cuvant te folosesti de tehnologia pe care o ai la indemana,dar de ce atunci cand trebuie sa fii intr-un grup,sa faci anumite lucruri,lucruri diferite,de ce esti la fel si nu reusesti sa te abtii macar? Eu asa vad lucrurile,nu vreau sa fiu extremist sau "habotnic" in directia aceasta,dar societatea (majoritatea) cam este absorbita de acest val. Chiar si prieteni cu care odata (nu de mult),aveai o super relatie,acuma s-a racit. Vorbesc cel putin in cazul meu. Nu as vrea sa fac ce face toata lumea,sa fiu un snob. As putea foarte usor sa ma las si eu purtat de val,sa renunt la orice relatie si sa-mi vad de treaba, insa nu consider ca e ok. Voi ce parere aveti? Cum vedeti? Exagerez?

8 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu exagerezi și nici nu cred că ar trebui să te lași purtat de val. Ai personalitate! Cei care au o astfel de atitudine vor fi mereu o stavilă în calea degenerării lucrurilor. O mare parte din generația de azi tinde să piardă unele noțiuni, unele simțuri pur umane. Ei aleargă, parcă ar fi fugăriți de cineva, fără o busolă, fără nimic într-o direcție...care direcție? nici ei nu știu bine, dar se lasă purți de val. Unde or ajunge, or ajunge.

| RAY a răspuns:

Scopul tehnologiei nu este de a ne face dependenti de ea si sa ne ajute sa stii, si eu lucru in it si nu cred ca prin ceea ce fac ajuta la dependenta umana fata de pc urii, din contra consider ele ne ajuta, daca trecem de barajul realitati nu e de vina un pc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si care e problema? Ai descoperit tu sensul vietii si acesta era sa socializezi fata in fata cu prietenii? Omenirea se afla intr-o continua schimbare, ne adaptam sau disparem. Iar omenirea se pricepe foarte bine la a se adapta, asta ne-a si plasat in varful lantului trofic. Daca va faceti griji acum incercati sa va imaginati cum va arata omenirea peste o mie de ani. Nu aveti nici cea mai vaga idee...

| hypothesis explică (pentru anonim_4396):

Inteleg evolutia,dar nu prea cred ca despre asta e vorba acum. Eu consider ca aceasta obsesie care multora le ofera fericirea este doar un miraj prostesc si cu efecte/consecinte in viitor. Pot foarte usor sa ma adaptez,sa fac ca si ei. Dar privesc situatia dintr-o alta perspectiva,nu una retrograda,evident. Crezi ca in urma unei gandiri retrospective observ ca era mai bine in trecut? Nu,nu era deloc mai bine,nici nu am spus asta, mai ales vazand avansul tehnologic, posibilitatea unui nivel crescut de trai a majoritatii, s.a.m.d. Ti se pare ok sa iesi la o intalnire, nu neaparat cu o fata, si toti sa priveasca in telefoane? Sa scoti maxim 2 cuvinte si sa fii distras doar la ce se intampla acolo si sa discuti 2 vorbe pe marginea a ceea ce vezi acolo? Nu stiu ce varsta ai, nu stiu daca faci parte din aceasta generatie. Eu nu sunt un inadaptat, sunt doar unul care nu vrea sa intre in aceasta "hora".

| Desireღ a răspuns:

@Exaizo are dreptate, prostia se răspândește prea rapid.
De asta nu și a dat seama că a ajuns și la el.

| Exaizo a răspuns:

- Toti pustii de 16 ani vor sa f**
- Toate fetele de 14-16 ani sufera din dragoste
- Toata lumea e înnebunita de tehnologie
- Nimeni nu mai stie ce inseamna prietenia cu adevarat
#Secolul 21 avansează din ce in ce mai mult, Pacat ca. Nu spre bine.

Prostia se raspandeste prea rapid pentru a putea face ceva. Salvam ce putem si ne pregătim pentru Apocalipsă.

Serios vorbind acum, chiar asa este. Suntem atat de obsedati (vorbesc la modul general) de tehnologie si „prietenii virtuali" incat nu ne mai pasa de cei adevarati, in loc sa avansam, sa devenim ceva bun, IQ-ul marii majoritati a ramas blocat la varsta de 12 ani.

| Inception a răspuns:

Nu exagerezi deloc, dacă ai ști ce face cu adevarat TV-ul și PC-ul nu ai mai sta toată ziua în fata lor.
Prin televiziune, informația este furnizata direct în subconștientul maselor.Ai observat ca în timpul sezonului rece, bagă tot felul de reclame cu medicamente pentru răceala, dureri în gat, etc.Pai acele reclame sunt sugestii care pătrund direct în subconștient.Si de aceea te îmbolnăvești. Plus ca ecranul tv-ului si pc-ului au rol hipnotic. Si exista 3 tipuri de sugestii:prin imagini, verbale si scrise.

| tadina125 a răspuns:

Nu exagerezi deloc; sunt mult prea obsedati si ni mai vad lucrurile din jurul lor.Sunt prea acaparati de aceasta tehmologie; dar mai bine zis atentia care le este oferita.Gen facebook; nebunia cu likeurile; si obsesia de a avea o gramada de prieteni falsi care sa te laude si cica iti sunt cei mai buni prieteni etc.