| RAY a întrebat:

Si de data asta nu a venit sfarsitul lumii, acum nu a venit nici in 1999, 2000, 2004, 2006, 2010,2012, din nou pesudo-teorile care anuntau apocalipsa iminenta s-a vazut ca e o mare fantezie, minciuna, oamenii de stiinta au spus ca nu va veni nici o apocalipsa din pacate putini cred in stiinta din pacate

intrebarea mea e de ce nu credeti in stiinta?

Criteriile teoriei științifice

Lipsa afirmațiilor care se conțin pe ele însele ca premise
Consistență internă: lipsă de contradicții în cadrul teoriei
Consistență externă: lipsă de contradicții cu alte teorii recunoscute
Valoarea cercetării: explicarea unor noi probleme care până acum nu au putut fi explicate
Testabilitate empirică
Explicație eficientă
Falsificabilitate: o teorie trebuie să fie astfel formulată, încât afirmațiile să poată fi infirmate prin experiment. Teorii nefalsificabile, deci care nu pot fi infirmate prin experiment nu pot fi considerate științifice

Criteriile experimentului științific

Obiectivitate (verificabilitate intersubiectivă): Un experiment este obiectiv, dacă cercetători diferiți, în condiții identice, ajung la aceleași rezultate finale.
Fidelitate (reliabilitate): Un experiment are un grad de fidelitate înalt, dacă în condiții echivalente, în repetate rânduri, duce la rezultate identice sau asemănătoare.
Validitate (valabilitate): Un experiment este vaild, dacă regula de măsură într-adevăr măsoară ceea ce ar trebui să măsoare. Aici trebuie să se evite ca alte caracteristici, care nu sunt măsurate, să nu influențeze rezultatul. Totuși, asta înseamnă o standardizare foarte riguroasă a condițiilor în care are loc experimentul. Aceasta însă poate să influențeze negativ valabilitatea. Dacă de exemplu, în cadrul unui experiment cu animale controlat riguros, anumite tipare de comportament trebuie să fie măsurate prin tratamentul A, se poate că acel tipar de comportament a fost cauzat nu de tratamentul respectiv, ci de circumstanțe (cușcă mică, plictisitoare etc.).
Standardizare și comparabilitate: rezultatele unui experiment numai atunci sunt comparabile, dacă respectă anumite criterii stabilite anterior. Pentru a asigura repetabilitatea și verificarea unui experiment, regulile de evaluare a experimentului trebuie să rămână cât mai simple posibil.

12 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Următoarea "apocalipsă" se pare că va fi pe 1 ianuarie 2017! Super tare.
Pa, pa.

| RAY explică (pentru Legiuitoarea):

Abia o astept

| trolololo a răspuns (pentru Legiuitoarea):

O sa fie una și pe 23 august 2013.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru trolololo):

Bună.
Da? Tot ce este posibil.
Pa, pa.

| WR104 a răspuns:

Oamenii chiar cred in stiinta chiar si crestinii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu cred in stiinta? Pentru ca este domeniul in care fiecare asazis om de stiinta, minte cat poate, pentru niste sume fabuloase.Stii cum se zice:nu mor caii cand vor cainii! Apocalipsa, pentru noi, cei care acum suntem in viata, nu va exista.Si nici pentru multe generatii.Pamantul va exista mult si bine, atat cat este posibil.Numai bine.

| Xtal a răspuns:

Inchiriez buncar 500 euro. Contactati'ma prin reply, multumesc.

| Dascalu23 a răspuns:

Sall! Dupa parerea mea fiecare are apocalipsa, deci apocalipsa exista.xD. Funda?

| OmulĂla a răspuns (pentru Dascalu23):

Dai pe dinafară de logică și rațiune, cum reușești?

| Dascalu23 a răspuns (pentru OmulĂla):

Nu stiu! Asa mi-a venit.Mi s-au mai dat complimente de genul asta. Apropo mersi:*

| Dascalu23 a răspuns (pentru OmulĂla):

laughing