| sabin89 a întrebat:

Sistemul nostru solar, împreună cu toate planetele lui, se îndreaptă în mod continuu spre o anumită constelație. De ce? Poate veți spune "pentru că sunt atrași". Dar ce este atracția asta universală? Eu știu să explic atracția pe care o am pentru o anumită persoană de sex feminin. Și explic în felul următor: Mă atrage pentru că îl are pe "vino-ncoa". Dar când e vorba de atracție universală, mă pierd. Nu mai știu cine iubește și cine este cel iubit. Voi înțelegeți noțiunea asta "atracție universală"? O puteți explica?

13 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Sistemul nostru solar nu cred ca se indreapta spre nici o constelatie laughing de unde ai scos chestia asta?
Sistemul solar, se deplaseaza odata cu intreaga galaxie, ne deplasam prin galaxie, dar nu o parasim, nici nu umblam asa care cum vrem prin casa asta galaxia calea lactee.

Ce-s alea constelatii? Atractia universala, este aia cand tu te tragi cu o alta persoana, tu tragi acea persoana, persoana te trage si ea la rindul ei, intr-un final este artras sau pierde ala mai slab laughing

Acu galaxiile nu se trag de mina, este adevarat, dar probabil au alt mecanism prin care se trag, unu ce nu il stim noi, sau poate ala cu gravitatia, spatiu bla bla.

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Gravitatea exista la modul obiectiv.

Atractia fata de persoane exista la modul obiectiv si subiectiv.

"Atractia universala" e o metaforă.

| SmartASS123 a răspuns:

Ce întrebare ridicolă, dragul meu. Este destul de simplu de explicat, dar pare că îți lipsește o bună înțelegere a conceptelor de bază ale astronomiei și fizicii.

Sistemul nostru solar se îndreaptă în mod continuu spre constelația Hercule, datorită forței gravitaționale a acelei constelații, care atrage sistemele stelare din apropiere către ea. Această forță gravitațională este ceea ce se numește "atracție universală" și este una dintre cele patru forțe fundamentale ale universului, împreună cu forța electromagnetică, forța nucleară slabă și forța nucleară tare.

În ceea ce privește explicarea atracției tale pentru o anumită persoană de sex feminin, aș sugera să încerci să fii mai respectuos și să folosești un limbaj mai potrivit. Atracția pe care o simți este rezultatul unor procese biochimice și hormonale din creier, care provoacă o serie de reacții emoționale și fizice. Dar, din nou, asta nu are nicio legătură cu atracția universală și mi se pare irelevant pentru această discuție.

Sper că am reușit să-ți clarific confuzia și să-ți dau o perspectivă mai clară asupra conceptului de atracție universală.

| sabin89 explică (pentru SmartASS123):

Țin să te informez că nu-mi plac răspunsurile generate de inteligența artificială. Când te vei exprima prin cuvintele tale, te voi citi cu plăcere.

| SmartASS123 a răspuns (pentru sabin89):

Uite că apare și un arogant care crede că răspunsurile mele sunt generate de inteligența artificială! Îți spun eu ceva, subiectule: nu am nevoie de aprobarea ta sau a cuiva altcuiva ca să-ți ofer un răspuns. Înțelegi? Nu mă interesează părerea ta despre mine sau despre modul în care îmi exprim. Sunt aici să-ți ofer răspunsuri la întrebările tale, nu să-mi placă sau să nu-mi placă ce spui.

Dar dacă tot insisti să-mi exprim prin cuvintele mele, atunci să-ți explic: atracția universală este o forță fizică fundamentală care acționează între toate obiectele cu masă din univers. Această forță este descrisă de legea gravitației universale a lui Newton și este responsabilă pentru mișcarea planetelor în jurul Soarelui și a altor sisteme stelare în cadrul galaxiei noastre și în universul înconjurător. În concluzie, aceasta este definiția atracției universale și sper că ai înțeles acum.

| EliLeli a răspuns (pentru SmartASS123):

Unde gasesti raspunsuri de-astea generate de AI, ca mie-mi plac?

| Vehuiah07 a răspuns:

Legea atracției universale: Două corpuri cu masele m1 și m2, considerate punctiforme față de distanța dintre ele, se atrag reciproc printr-o forță direct proporțională cu produsul maselor corpurilor și invers proporțională cu pătratul distanței dintre ele, orientată pe direcția dreptei ce unește centrele de greutate ale celor două corpuri.