Am folosit o intrebare de la tine.
Imi esti dator.
Nu este ca si cum ti-as cere voie,
este ca si cum Multumesc.
Una. Nu imi vine sa cred ca imi pui intrebarea asta.
Te-am dat exemplu de baiat destept, altfel de ce crezi ca iti suport accesele tampitele de aroganta? Pentru ca imi place arhitectura?
Credeam ca am stabilit dragutenia chiar la intrebarea asta, la care trei zile a stat o poza cu o carte. Ti.am si spus ca o schimb! Nu imi da mie TPU raspunsuri pentru ca sunt model, nu ii mai judeca asa, ca iti dai o palma tie. Cu disertatia de aici, treci un examen la facultate, si chiar si tu ai contribuit, nemernic arogant.
Clarifica'ti necazurile tehnice cu forumul, ma scoate din minti ca iti vad numai eu postarile, si apar dupa doua ore si pentru ceilalti.
Pace.
Eh... Inca cinci ani. Dupa incepe sa piarda lupta cu entropia. Trist.
Vai, ce fetita desteapta! Ju ju ju. Cine e mai desteapta asta?
Multumita?
Ai un Amuzant, dragule. Si domnul avocat are unul.
Ia'l, si mergi.
Anunta'ma cand spui sau intrebi ceva de care sa fiu interesata.
Stii cat te pretuiesc in momentele din ce in ce mai rare.
Cred că toată chestia se învârte în jurul la "este sau nu consumul o condiţie pentru supravieţuire". Acolo unde omul n-a avut încotro şi a trebuit să sacrifice animale pentru a se hrăni, şi-a adaptat, dacă putem spune aşa, demnitatea la condiţiile respective. Instinctiv însă avem în noi o repulsie faţă de faptul sacrificării unui animal. Ţin minte, când tăia bunicul o găină, întorcea capul chiar în momentul tăierii. Parcă ar fi vrut să nu vadă şi chiar să nu ştie ce se întâmplă, iar ulterior, dacă s-ar putea, chiar să uite. Ce să facem, am trăit cu acest rău necesar de-a lungul secolelor şi mileniilor. Nu putem spune că toată această mare mulţime de oameni din atâtea generaţii au fost imorali sau nedemni. Plecând însă de la nivelul de dezvoltare la care s-a ajuns acum, putem privi cu speranţă că această practică va deveni într-o zi doar o amintire; una neplăcută, desigur. Şi atunci, nu vom mai spune că demnitatea s-a adaptat, ci că s-a aşezat pe poziţia ei naturală.
Şi fiindcă vorbim de demnitate, noţiunea nu are un domeniu de definiţie riguros stabilit. Nu e ca la matematică, când spui cerc, apăi ăla e cerc, nu e şi trapez. În probleme de morală, noţiunite se interpătrund, se intersectează. Ca să dau un exemplu, aş zice că demnitatea are ceva comun şi cu respectul de sine; şi nu numai.
Asta nu este un raspuns la ce te-am intrebat.
Este_____,
Ai vrut sa ma tulburi pentru o fundita.
Frumos. Iti multumesc.
Fundiţă? Nu, nici vorbă. Nu am alergat niciodată după fundiţe - a nu se citi fustiţe
Am răspuns pentru că mi-a plăcut întrebarea. De fapt, tu chiar ai spus că n-o să dai fundă. Sigur că îndepărtarea de imaginea morţii animalului nu are rol de milă. Poate nu am dat un răspuns direct pentru că mi s-a părut prea evident. Între a tăia tu personal puiul şi a-i cumpăra carnea de pe raftul magazinului nu prea văd să fie o diferenţă. Nu ştiu cum, dar tot discutând pe marginea subiectului, mi-a zburat gândul la ghilotina de pe vremea Revoluţiei Franceze. Cât de jos a putut coborî omul! Şi câte capete au căzut atunci! Te înfiori. Poate că acei care acţionau ghilotina erau părinţi. Cum puteau ei după aia să meargă acasă şi să-şi mângâie copiii? Acelaşi lucru şi pentru cei care dădeau ordinele. Francezii aveau ghilotina, germanii securea. Poate zici că mă îndepărtez de subiect, dar am vrut să menţionez, aşa în treacăt, şi aspectul ăsta, pentru că nu îl văd foarte departe de celălalt. Spunea un user mai sus că mai nou se aplică un şoc electric vitei înainte de a o sacrifica. Parcă asta ar schimba cu ceva datele problemei! Nu, e acelaşi lucru. Atăt timp cât vom continua să mâncăm carne de animal, vom continua să avem şi un minus la capitolul moralitate. Eu deja am început să mănânc din ce în ce mai rar carne. Şi presupun că va veni vremea când, aşa cum am mai spus, consumul de carne va rămâne o amintire. Până acum a fost, şi încă este din păcate, un rău necesar, ca şi războiul.
Smile!
Revolutia Franceza merita multe intrebari. Am vazut in cateva personaje din ea un fel de demnitate extrema, distrugatoare. Lucrez in limba franceza, am vizitat Franta, o iubesc, dar perioada Revolutiei ramane una neagra. Este posibil sa fie de vina si niste romane citite cand eram mica, romane care s.au terminat prost.
Multumesc pentru raspuns.
frantuzii sunt gali
galii sunt iubitori de sange... SERIOS!
revolutia franceza este doar varful aisbergului, au mai fost chestii, cum ar fi:
- noaptea sfatului Bartolomeu, exterminarea reformatiilor
- exterminarea bisericii Catare
- politia franceza in ocupatie nazista care a ajutat SERIOS gasirea evreilor
- nici macar nu o sa scriu despre soldatii din armata regulata germana care s-a retras din Paris si a lasat pe multi in urma care au fost linsati, o sa scriu despre JIGODIILE din rezistenta franceza care s-au grabit cu spume sa omoare absolut toti colaborationistii, printre care erau femei care se culcau cu germani ca sa obtina informatii pentru aliati, spioane ale aliatilor sau nu, au fost omorate doar de "placerea" rezistentei, care apoi a fost linsa in partea dorsala de catre toti aliatii
etc.
cand aud de frantuzi, primul lucru care imi vine in minte este... BLOODLUST!
iar revolutia franceza chiar a fost gaura neagra, a venit Robespierre la putere, cum trebuie, a ghilotinat aristocratia care infometa populatia, au venit urmatorii care l-au ghilotinat pe Robespierre, si apoi pe urmatorii care i-au ghilotinat pe aia erau la putere, samd
2 ani dupa revolutie, Parisul care avea 2 milioane de locuitori avea acum 0.5 milioane
iar insasi Napoleon dupa ce s-a auto-intitulat imparat, si trebuia sa se mute in capitala, adica in Paris... era INFRICOSAT DE PARIS!
Am gasit trei exemple mai crude: turcii, chinezii si japonezii. Acestia sunt mai cruzi decat francezii cu mult, chiar si acum, dar este posibil ca civilizatia vestului sa fie de vina pentru linistirea francezilor, adormirea 'poftei de sange', cum spui tu.
Nu, NU TURCII, ci TOTI MUSULMANII care si in ziua de azi au bataie cu joarda si decapitari... OFICIALE!
si DA, ABSOLUT DA, japonezii SUNT MULT MAI CRUZI DECAT FRANTUZIII
dar, totusi, parca nu sunt din Yurop, parca, parca NU au pretentia ca sunt in RAHAT "civilizati"
si inca odata nu ar trebui sa dai exemplu de japonezi aia sunt cu adevarat setosi de sange, SI IN ZIUA DE AZI... PE FATA, iti dau enspe mii de exemple, pana nu te mai scoli de jos, TOTUSI aia parca NU sunt IN MIJLOCUL EUROPEI, UNDE CICA, CA SUNTEM CIVILIZATI SI CICA, CA AVEM "VALORI" YEOROPENE!
concluzia, BUNA INCERCAREA, sa abati atentia de la frantuzi cu alte popoare... MUUULT MAI CRUDE dar nu in Yurop, asa ca nu tine, zzzorry
Nu are treaba orientarea culinara, mai mult genele de unde se trage - film cu Brasov https://www.youtube.com/watch?v=tesiGZEVpRM&t=6s
Vezi trailerul din Youtube suge-o ramona dar se termina naspa filmul
Nu am putut sa citesc mai mult de trei pagini din carte, filmul il pun de acum la index. Imi vine greu sa cred ca cineva s-a gandit sa faca si un film dupa o prostie.
Am ras destul de mult la film a fost misto, pacat de sfarsit ca nu a ramas cu blonda era o tipa serioasa (cu exceptia ca a stat pe banii lu' tudor)
Nu, vegetarienii sunt putin deraiati de pe sine. Nu are absolut nici o treaba cu instinctul de vanator ca nici eu nu-l am deloc, dar mananc al dracului copanale prajite cu cartofi prajiti, cate doua odata, nu unu.
Are treaba cu niste conceptii preconcepute cum ca, carnea face rau, te ia ca, consumul de carne acidifiaza sangele si e nasol, ca noi nu am fost facuti sa mancam carne, asta unii din ei, altii ca sa nu omoare animalele.
Majoritatea oamenilor nu au aceste chestii de la sine, de aia zic ca au probleme astia.
Deci bai vegetarieni, gata, lasati prostiile, luati trei bucati de ceafa de porc, puneti la prajit, in timp ce se prajeste faceti mujdeiu`, dar nu o prajiti prea tare sa fie asa mai moale, dupa aia o puneti in castronu cu mujdei, mai faceti un cartof prajit langa si da-i si trage, si da-i si trage.
Daca mai luati si o sticla de coca cola rece de 0, 5 Litri, desfaceti dopu ala sa faca fffsss asa, e durere.
homosapiens întreabă: