| flash30 a întrebat:

Am achizitionat in urma cu o saptamana un laptop Asus, Free Dos. Pana acum nu am avut timp de el, insa astazi am pus Windows 10 (piratat) pe un stick si l-am facut bootabil cu ajutorul programului Rufus.
Prima oara l-am pus cu setarile urmatoare: NTFS, MBR; si am pornit laptopul, totul a mers ok pana cand la instalare, la partea cand urma sa se instaleze actualizarile, am primit o eroare. Am gasit pe net ca poate fi rezolvata cu comanda Diskpart, urmata de alte comenzi prin care, daca nu ma insel, am sters partitiile. Am incercat iarasi sa instalez Windowsul si am primit aceeasi eroare.
Pe un alt PC, am bagat stick-ul, l-am reformatat si am pus iar Windowsul, tot cu Rufus, cu urmatoarele setari: FAT32, GPT. Cand am bagat stick-ul in laptop, mi-a aparut "No active partition found". Tot ce pot sa fac este sa intru in BIOS, in rest nimic. Am cautat pe net diferite metode insa nici una nu m-a ajutat, iar acum apelez la ajutorul vostru.
Stie cineva ce as putea sa incerc? Ofer funda si raman vesnic recunoscator! big grin De asemenea, m-ar ajuta sa stiu macar daca problema este de la stick sau de la hard disk (nu prea ma pricep la calculatoare, si cu riscul de a suna penibil, mi-e foarte frica sa nu cumva sa fii stricat hard-ul cu comanda aceea, diskpart; urmata de clean si alte comenzi). Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca te urci in avion si incepi sa butonezi comenzile de pe panoul de comanda a pilotului, ai sanse sa ridici avionul de la sol.
Dar daca nu stii cum sa aterizezi, te dai de pamant...

Asa-i cu orice, daca nu te pricepi, te arzi. Sau arzi ceva.

Te sfatuiesc sa studiezi intai ce- si cum se intampla la instalare, sau suna un prieten, care are deja experienta.
Altfel risti sa ramai fara calculator functional.

| KanameKuran a răspuns:

Incearca sa descarci o alta versiune de windows 10, cel mai probabil acea versiune este stricata.
Daca nu merge, incearca sa pui imaginea de windows, pe stick, cu un alt program.

| K0sti a răspuns:

Cand nu te pricepi, nu te bagi...
http://www.epasystems.ro/partition-wizard-home-edition/

| gelu1970 a răspuns:

Formateaza hdd. il scoti il pui intr-un "rack" asa cum le place romanilor sa-l numeasca, si il formatezi ca si hdd extern folosind un pc sau laptop functional.