| MotoBlitz a întrebat:

Salut! Am două telefoane m23 și a23, ambele 5g care au venit fără încărcător. Am primit totuși cabluri c to c și nu știu ce încărcător să iau. Fast charger sau super Fast charger. Ideea este că am văzut review-uri la super fast charger pe tema faptului că se incinge foarte tare și unora li s-au ars efectiv. Nu mă pricep deloc, ați putea să îmi spuneți, vă rog, ce încărcător merge la aceste telefoane, eventual un link. Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Dacă zici că acceptă 25 de watti atunci cu siguranță e ok cu 9v. Nu are cum sa incarce la 25 de watti doar pe 5v. Ar trebui sa bage 5 volti cu 5 amperi iar 5 amperi ar fi prea mult. Deci e in regula.

28 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De unde ai cumparat telefoanele de la vreun amanet? Ca ei vind fara accesorii, daca le luai din magazin aveai accesorii incarcatoare căști handsfree, si de pe olx daca le cumparai le luai cu tot cu incarcator.

| MotoBlitz explică (pentru CristiDinBucuresti):

De oriunde le iei nu au încărcător în pachet

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MotoBlitz):

Nu e adevarat, din Altex sau media galaxi daca le iei vin cu tot cu incarcator numai vorbi prostii, vin si cu huse de silicon pe telefoane, noi nouțe cu garantie 5 ani.

| MotoBlitz explică (pentru CristiDinBucuresti):

L-am luat din Cora, Afi Palace Cotroceni

| MotoBlitz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Caută bă pe eMAG, scrie conținut pachet telefon și cablu c to c, fără încărcător

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MotoBlitz):

Mergi la ei si intreaba i poate au incarcator dar costă alti bani, nu era inclus in pachet ceea ce ar fi destul de ciudat dar traim in România si asta e situatia, hoti la tot pasul. Cit ai dat pe telefon?

| MotoBlitz explică (pentru CristiDinBucuresti):

650 ron, cutie originală, garanție, factură, etc. Doar că ei mi-au recomandat încărcător super fast charger.

| MotoBlitz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nici pe altex nu ți-l dă cu încărcător, uită-te mai bine

| relian a răspuns:

Daca vrei sa nu ai probleme, ar fi bun, s-a cumperi un incarcator, cu specificatiile ce spune fabricantul acelui telefon.Sau sa cumperi incarcator de la ei.

E bun sa faci asta, pentru ca eviti probleme, iar garantia este asigurata. Odata ce tu folosesti ceva care fabrica spune ca este in regula sa folosesti, de se va intimopla ceva, o sa fie vina lor.

Dar cum ei nu vor probleme, de aia spun acolo ce sa folosesti.Normal, teoretic poti incarca cu un incarcator de orice capacitate, adica wat, care sa aiba V aia batuti in cuie ce spune fabrica.

Nu te lua dupa ala cea spus ca e in regula 9 V laughing o sa parjesti telefonul ala.
Este ca si cum tu ai un aragaz, sau ce sa zic un radio, care functioneaza la 120 V si il pui in priza la 220 v, garantat se va arde.

Dar daca la acel radio sau aragat pui sa zic un cablu cit mina de groasa, dar cablu sa fie cu 120 V atunci nimic nu se va intimpla.Chiar daca pe un cablu este canntitate mai mare de curent, ala nu se duce fortat in acel consumator, consumatorukl trage curent din cablu, din incarcator, cit ii trebuie lui.


In cazul bateriilor, teoretic lucrurile ar trebuie sa fie la fel, dar nu sint.Bateriile folosesc alt tip de curent, nu produs prin forta, folosesc reactii chimice.

In cazul asta, reactiie nu-s ca un generator de curent, lucreaza ceva mai incet, de aia e bine sa li se dea curent mai putin.

Daca le dai curent cit pot ele sa inghita, atunci pot sa apara probleme, se incalzesc, daca nu au protectie, pot sa se si prajeasca.

| Hyperion7 a răspuns:

Ambele suporta maxim 25w, deci asta este cel mai potrivit pentru ele este
https://www.gsmnet.ro/......tu021soabq

Legat de faptul cu super fast charge, tu poți lua un charger de așa natură, însă telefonul tot cat are nevoie își ia(super charge-ul este de 45w, adică telefonul își va lua doar 25w)
Dar mai bine iei unul care suporta 25w pentru că e și mai ieftin puțin decât celălalt de 45w.
Pentru a vedea cât suporta un telefon, du-te pe GSM arena.
Fundiță?:D

| MotoBlitz explică (pentru Hyperion7):

Deci, suportă 25w, dar la încărcător scrie 5V/9V, eu am nevoie de 5V, telefonul își ia singur 5V și nu bagă în el 9 ca să se strice? Adică eu iau unul de 25w și el ia doar cât îi trebuie?

| Hyperion7 a răspuns (pentru MotoBlitz):

Deci,de la 0-80% telefonul trage mai mult curent sa se încarce mai repede(9v),după ce ajunge la 80% viteza va scădea la 5v pentru a nu strica bateria.
Și tocmai de asta ai nevoie de un încărcător original, pentru că există o conexiune intre cablu și încărcător pentru a nu da mai mult curent decât trebuie.
Nu ai nevoie de unul super fast, crede-ma.
Pai Samsung nu mai da încărcător in cutie de ceva timp. Poti lua și din Grecia, că tot nu vei primi încărcător in pachet.

| MotoBlitz explică (pentru Hyperion7):

Deci, tu ce încărcător îmi recomanzi? Cel super fast charging de 25w?

| Hyperion7 a răspuns (pentru MotoBlitz):

Nu exista super fast charging de 25w, este doar fast charging 25w, cel super este de 45w
Iar eu da, ți-l recomand pe cel de 25w
Legat de faptul că ai un încărcător care se încinge, să știi că nu-i de bine.
Poate acum nu observi, însă cu timpul o sa vezi că o să-ți scadă autonomia...

| VoidEternal a răspuns (pentru Hyperion7):

Exista fix super fast charging de 25W.
https://www.emag.ro/......DM1FPDMBM/

Și faptul că se încălzește este normal, procesul de încărcare a unei baterii cu litiu este exotermic, chiar și cu încărcătoare originale, mai ales în primele faze ale încărcării când se folosesc tensiunile mari, 12 sau 9v.

https://m.youtube.com/watch?v=5TdLgC1KyTI

| Hyperion7 a răspuns (pentru VoidEternal):

Deci,din ce am citit în mai multe surse, da, ai dreptate, tehnologia super fast charge acoperă atât 25W cât și 45W
Fast charging-ul este cel de 15W.

| VoidEternal a răspuns:

Fast chargingul de la Samsung este de 15 watti. Super fast chargingul incepe de la 25. Verifica online specificațiile telefoanelor tale si vezi ce încărcare maxima suporta. E posibil sa duca doar 15 watti fiind entry level.

| MotoBlitz explică (pentru VoidEternal):

Pe google zice 25w

| VoidEternal a răspuns (pentru MotoBlitz):

Https://www.emag.ro/......DM1FPDMBM/

Asta îți trebuie.

| MotoBlitz explică (pentru VoidEternal):

De acesta și doream să dau comandă, dar am văzut că scrie "5V/9V", iar telefonul meu suportă doar maxim 5V, faptul că scrie și 9V o să afecteze cumva sau telefonul o să primească exact 5V?

| relian a răspuns (pentru VoidEternal):

Numai timpenii spui. Cuym sa dai 9 V daca sa zic telefonul respectiv sau bateria, functioneaza doaf cu 5V?

Cred ca habar nu ai ces aia V, ces aia W, dar te bagi ca musca in **** laughing.Fa bine si sterge balaria ce ai scris, poate mai vad si alti si ia de bun rahatu ce l-ai debitat.

| VoidEternal a răspuns (pentru relian):

Reliene, de ce nu-ți vezi tu frumos de treabă? Că nu ai tu habar ce înțeleg eu și ce nu. Ai căutat macar ce înseamnă fast charge-ul de la Samsung? Te-ai uitat la specificațiile telefonului? Sau vorbești și tu povesti din ce îți amintești de la fizica de acum 20 de ani?

"the device supports 25W fast charging over the Power Delivery 3.0 standard. You can always pick up one of Samsung's 25W-rated chargers and the appropriate USB-C to USB-C cable"

Nu scrie nicaieri că acest telefon suportă încărcare de doar 5v. Asta era valabil acum ceva multi ani. Fast charge-ul de la Samsung suportă 9V, și nu exista mai multe tipuri de incarcatoare de 25 de watti originale. Specificațiile încărcătorului sunt Iesire PDO: 5V / 3A, 9V / 2.77A; Protocolul fast charge alternează între 5 și 9 v în funcție de cât de încărcată e bateria.

Deci ca să înțelegi, daca telefonul suportă încărcare de 25 de watti, singurul încărcător de la Samsung de 25 de watti este cel cu specificațiile de mai sus.

NU EXISTA o varianta de 25 de watti de 5 volti, un încărcător din asta ar trebui să încarce la 5 volti cu 5 amperi (watti se calculează înmulțind volții cu amperii. )

Hai noapte buna.

| relian a răspuns (pentru VoidEternal):

Nu exista? Toate incarcatoarele ce le-am vazut is de 5v, wat de cit o fi laughing bati cimpii.Samsung bate cimpii, ori specificatiile tale is date de la tine.
Nu exista varianta de 25 wat cu 5 V? Uite ca eu am 20 sau 25 cu 5 v, asa am, asta este cel mai mic incarcator de la Apple, atit are 5 v batuti in cuie, nu povesti ce spui tu.

Bagi 9 volti intr-un dispozitiv care suporta doar 5 la revedere.Asa sa bagi mai putin, nu-i problema.
Cum am spus habar nu ai ces aia volti.Ca idee volti fa comparatie cu apa, ar fi presiunea apei. Daca un furtun sau teava ar suporta sa zici 5 atmosfera, si tu bagi 9, ia ghici ciuperca ce s-ar intampla

Face bum, aia face.Deci povestile ce le arati tu cine stie de pe unde le iei, ori is din mintea ta.

Watt aia nu tii baga nimeni pe git, aia stau in acel incarcator, telefonul trage de acolo, nu incarcatorul pompeaza in telefon.

Deci nu intelegi nimic, asa cum am spus, mergi si te culca laughing

| VoidEternal a răspuns (pentru relian):

Prietene, pornești de la premisa că telefonul ăla nu suporta mai mult de 5 volti. Greșit. Caută naibii pe internet in loc sa scrii mult și prost ca de obicei și din auzite. O sa vezi că suporta 9v.

Îți repet a 3-a oară poate pricepi. Samsung nu are încărcător de 25 de watti doar cu 5 volti și 5 amperi. Nu vorbeam de alte încărcătoare. Ce dracu' mă interesează pe mine de încărcătorul de iphone când noi vorbim de Samsung?

Hai, sănătate.

| VoidEternal a răspuns (pentru MotoBlitz):

Dacă zici că acceptă 25 de watti atunci cu siguranță e ok cu 9v. Nu are cum sa incarce la 25 de watti doar pe 5v. Ar trebui sa bage 5 volti cu 5 amperi iar 5 amperi ar fi prea mult. Deci e in regula.

| VoidEternal a răspuns:

Cristi de câți 10 ani nu ți-ai mai luat tu un telefon? Doar cele ieftine vin cu încărcător. Căști, huse, minuni, din astea nu mai pupi la un telefon Samsung de exemplu.

| InAfaraTiparelor a răspuns:

Incarcator universal cu USB-uri: https://www.emag.ro/......DC3X2QMBM/

| Hyperion7 a răspuns (pentru InAfaraTiparelor):

Nefiind original, e posibil sa degradeze bateria in timp.

| InAfaraTiparelor a răspuns (pentru Hyperion7):

Am si eu unul de 36W incarcare universal. Nu doar telefonul inteligent il incarc, ci si alte "jucarii" si functioneaza bine. Se cam incinge, dar e inca valabil.