| NVRE a întrebat:

Am instalat kali linux in dual boot cu windows 7 dar cand vreau sa il bootez am o eroare Detect and mount cd room.Asa ca il fac live happy. Intrebarea este daca as putea ataca in afara LAN deoarece sunt pentester si vreau sa lucrez si in timpul meu liber(acasa). Deci as putea sa atac in afara LAN sau daca este live este doar ca un virtual box? (stiu ca tot ce am instalat se sterge ).(As putea rezolva eroarea dar am instalat kali linux cu UNebootion fara stick usb )

6 răspunsuri:
| DoctorWh0 a răspuns:

Um... Daca nu ai experiența cu Linux atunci nu începe direct cu Kali. Nu e o distributie prea user-friendly. Dacă ești nou pe Linux, începe cu Ubuntu și când te ai familiarizat cu Linux treci pe kali. Cat despre întrebare, depinde. Daca vrei sa ataci rețele wifi atunci nu nu poți. Daca vrei sa ataci calculatoare în sine, da de poate. Și nu live-ul nu e ca o mașină virtuală virtual box, folosește componentele tale in mod direct.

| NVRE explică (pentru DoctorWh0):

Dar retele wi fi de ce nu pot? Imi trebuie acest adaptor :TP-Link TL-WN722N? Apropo de ce spun toti sa invat mai intai ubuntu caci nu inteleg.Mie mi se pare mai usor kali linux totusi nu am incercat ubuntu. Spune-mi ce il face atat de usor?

| NVRE explică (pentru DoctorWh0):

A da si as putea ataca servere, baze de date, siteuri?

| DoctorWh0 a răspuns (pentru NVRE):

Comunitatea. Ubuntu are o cumintate mult mai mare, mai ușor găsești ajutor pe Ubuntu de cat pe kali. Plus că kali(dacă îmi amintesc bine) folosește alte repository-uri decât ubuntu, deci pachetele care le găsești pe Ubuntu e posibil sa nu le găsești pe kali. Și în general aia e distribuția de pe care se începe Linux...

| DoctorWh0 a răspuns (pentru NVRE):

Um... Depinde. Nu te gândi la chestii gen Facebook sau google. Aia au oameni care se ocupa cu așa ceva. Și de ce ai vrea sa ataci așa ceva? Ești conștient că se face închisoare pentru așa ceva? Dar în principiu da se poate, dar ai de învățat mult...

| DoctorWh0 a răspuns (pentru NVRE):

Și da îți trebuie un adaptor pentru wifi