anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna, am doua sisteme audio pe care vreau sa le conectez la doua subwoofere. Adica sistemul 1 sa il conectez la subwooferul 1 iar sistemul 2 sa il conectez la subwooferul 1 si 2. Cum pot face ca semnalul de la primul sistem sa nu mearga catre subwooferul 2?

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

NU poti lega un difuzor la iesirea a 2 amplificatoare!
Curentul "scos" de unul din amplificatoare va intra in iesirea celui de al doilea amplificator, pe care-l va putea distruge (arde), daca tensiunea depaseste cca 1V (echivalentul puterii de 2-4W).

Difuzoarele trebuie sa legi la iesirile unui singur amplificator, iar semnalul poti schimba (sau chiar amesteca, mixa) LA INTRAREA amplificatorului.
Mixarea semnalului de intrare nu este periculoasa pentru sistem, fiindca sunt tensiuni mici (sub 1V), care mai sunt atenuate la mixare prin componentele electronice pasive (rezistente, condensatoare), ceea ce nu mai pericliteaza componentele semiconductoare (tranzistoare, circuite integrate).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Asta i treabă de electronist, mergi la un atelier reparatii radio tv si ăia stiu ei cum sa i ti faca sistemul, nu e asa usor sa il faci tu daca nu stii electronică, sa citesti o schemă sa masori tensiuni sa legi fire.