Si, ca sfat general: între PC si internet trebuie sa existe cel puțin un firewall. Daca modemul tau n-are firewall, cumpara un router.
Bună! Nu cred că are legătura AI-ul cu problema ta. Ai nevoie de o curățare/reinstalare de Windows mai bine.
Saptamanal? Da-o dracului de treaba!
Abia are putin peste o luna de cand am facut asta.
Folosesc deja un router.
L-am pus din comoditate, nu stiam si asta.
Firewallul sa fie activ, fara UPnP si fara porturi deschise.
Întreb pentru că un virus de obicei nu încetinește semnificativ performanțele.
Circulă un virus în perioada asta care se transmite prin medii de stocare( stick USB de exemplu), si rulează automat din cauza funcției autorun( care este implicit activată pe Windows.
Fă un full scan cu malwarebytes, dar custom, și bifează scan rootkits, va dura câteva ore și după asta PCul va fi curat.
Daca virusul a venit din mediu de stocare pune autorun pe disable, caută cum să faci asta pe google.
Da, are sens, cine face un virus, un trojan ceva se semneaza, isi lasa numele complet, eventual si CNP-ul ) Uita-te la ce ai instalat in pc pentru ca acolo e problema, incepand cu Windows-ul care probabil este piratat si e posibil sa fie infectat si ala.
Las-o naiba ca e la mintea cocosului ca ceva faci de iti infectezi PC-ul in halul asta atat de des. Nici tata la 60+ de ani care da click pe toate reclamele si toate ferestrele pop-up cu "ai castigat un iphone 17" nu are asemenea "performante". N-are AI-ul nici o treaba, nu iti infectezi pc-ul ca stai pe chatGPT.
Fișierele pe care le-ai gasit si au „AI" în nume,
NU au legătură cu inteligența artificială.
Mulți atacatori (hackeri) folosesc termenul „AI" în numele fișierelor pentru a părea mai sofisticate.
Ce este insa adevarat sau foarte probabil - ai un virus in PC.
Acesta nu are nici o treaba cu Inteligenta artificiala.
Daca ai reinstalat Windowsul de mai multe ori,
probabil kitul de instalare nu a fost luat de pe site-ul oficial Microsoft, si ai un kit gata virusat.
SAU virusul se afla pe stick.
Singurele Windows pentru consumatori care pot fi protejate sunt 10 si 11. Restul: si-au trait traiul, si-au mancat malaiul.