| Smileee607 a întrebat:

Buna
Eu am cam din iunie un laptop Hp Compaq Presario.
De exemplu daca il tin in priza si il scot dupa cam o ora de acolo si e deschis se blocheaza.
Cum e mai bine sa il tin in priza sau ca pe telefon
Am citi undeva ca daca tin bateria 80% incarcata in congelator, astfel o sa fie ca noua si peste 5 ani
ati incercat

Răspuns Câştigător
| vigome a răspuns:

C-am putinel o ora. Si sa stii ca normal bateriile Li-ion nu au efect de memorie deci o poti lasa fara grija in laptop. Insa ideal este ca o data la cca doua saptamini sa lucrezi cu laptopul pe baterie pina se descarca complet(fara incarcare bineinteles). Vizavi de stocatatul bateriei tine cont ca aceasta, dupa cite stiu eu, trebuie sa fie incarcata la cca 50%, nu 100%. Nu se pastreaza in frigider ci in locuri intunecoase, racoroase si uscate. Deasemenea nu se stocheaza descarcate. E o chestie cu pusul lor in CONGELATOR, pentru vreo, parca, 20 de ore, se pare ca apare un fel de regenerare a acumulatorilor, care le face bine. Vizavi de durata lor de viata depinde si de noroc ca sa zic asa. Iti dau un exemplu practic asupra a patru compaq-uri, caz real. Doua au folosite sa zic respectind cele de mai sus, la unul s-a dus bateria si acum e schimbata, unul merge destul de bine si acum. Celelalte doua, folosite doar cu bateria inauntru, fara a se respecta nici o regula. La unul bateria e destul de ok, chiar pre ok, la altul trebuie schimbata. Asa ca depinde mult si de calitatea acumulatorilor interni ai bateriei si... de noroc.

3 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Tine-l in priza ca nu are nimic!

| Smileee607 explică:

Da faza cu bagatu in congelator o fi buna