| Dany15i24o a întrebat:

Bună seara, vreau sa îmi cumpăr un laptop sh, și nu știu ce sa fac, în anunț scrie ca e impecabil ca nou, dar nu știu dacă e ok modelul, am văzut ceva recenzii pe altex, dar tot nu știu ce sa zic, dacă a avut cineva, sau are și încă îl folosește, as vrea sa știu cum se comporta în jocuri, și dacă merita, DAU FUNDA :

Asus TUF GAMING DASH F15 i7-12650H
Functioneaza si arata impecabil, Ca NOU!

Vine insotit de incarcator

Display: 15'6 Inch/Full HD/144Hz

Procesor: Intel Core i7-12650H Alder Lake, Frecventa nominala 3. 50Ghz-Frecventa Turbo Boost 4. 70Ghz

Memorie Ram: 8 GB GDDR5 (suporta pana la 32 GB)

Placa Video Dedicata: nVidia GeForce RTX 3050 TI 4 GB GDDR6

Tip Stocare: SSD 512 GB PCI Express

Tastatura Iluminata LED

Adaptor 180W

Autonomie Baterie 4-6h

Răspuns Câştigător
| Batmanel a răspuns:

Depinde de pret, configuratia e cea mai slaba pentru gaming. Deci vezi cat era pretul de nou, imparti la doi si mai scazi cateva sute dupa uzura si urme de utilizare. 2000-2500 lei e gama de pret, sper sa nu dai mai mult.

In rest, eu am avut un laptop de gaming Asus din 2017, primul laptop de gaming ce a aparut cu gtx1070 8gb, l-am tinut pana in 2024 cu mentenanta de doua ori pe an la el, iar dupa aia l-am donat fratelui mai mic, inca merge ca nou.
Atat timp cat nu are defecte de functionare la inceput sau urme de lovituri, te tine cat te-ar tine unul nou. Imi vin in service laptopuri de cateva luni la care le crapa ceva, sau jongleaza cumparatorul cu garantiile de se satura, dupa 3/4 trimiteri in service la un produs nou, isi cumpara ceva refurbished ca sa-si termine treaba. Deci nu e regula, ca daca e nou e bun. laughing

| Dany15i24o explică (pentru Batmanel):

L am găsit la 2999 de lei, nou am văzut pe altex ( e stoc epuizat, dar totuși apărea pretul) 5907.70 RON

| Dany15i24o explică (pentru Batmanel):

Dacă sunteți în domeniu și va pricepeți la periferice, va mai pot întreba câteva chestii în privat? mulțumesc

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De ce sh si nu unul nou? Strangi bani.

| Dany15i24o explică (pentru darrio2007):

Nou mi se pare f scump, cautam ceva cât de cât ok la un preț decent

| siriusblack98 a răspuns:

Ca si specificatii e aproape la fel cu al meu, eu am un Asus TUF GAMING A15. N-am ce sa zic de el, merge absolut impecabil laptopul si il am de 1 an de zile deja. Eu personal nu as lua niciodata un SH ca la ce "noroc" am eu de fel, a doua zi ia foc direct si n-are garantie. Nu il lua totusi fara sa-i faci proba sa vezi cum se misca. Legat de autonomia la baterie, un laptop si in special unul de gaming este gandit ca pe durata functionarii si in special pe jocuri, sa fie conectat la sursa de alimentare. Singura data cand il scoti de la incarcat e atunci cand il tii oprit sau atunci cand nu ai efectiv cum sa il conectezi la alimentare din diverse motive.

| Dany15i24o explică (pentru siriusblack98):

Vorbind despre noroc, pot sa spun ca e la fel )

dar ideea e ca l am văzut la un amanet, și nu cred ca am posibilitatea de a l încerca

| siriusblack98 a răspuns (pentru Dany15i24o):

In principiu ar trebui sa te lase sa stii ca si eu am incercat telefoane pe la amanet (desi nu le-am cumparat) ca pana la urma tu trebuie sa ai dovada ca produsul este in stare buna nefiind nou. Adica clar nu te vor lasa sa descarci tu jocuri si sa te joci dar asa teste de performanta online si cateva solicitari basic poti face sa vezi cum se misca.

| GramaCatalin a răspuns:

Depinde de preț. Oricum fa o proba serioasă, dacă îl folosești la gaming, baga niște jocuri pe el și foloseste-l câteva ore, vezi cum sta cu temperaturile după câteva ore de funcționare, deschide mai multe aplicații pe el și vezi ce face. Dacă a fost folosit la minat, e varza, pare bun, dar e varza.

| Dany15i24o explică (pentru GramaCatalin):

Văzusem un anunț de la un amanet cu el (2999 lei) si sigur n am șanse sa încerc ceva pe el