| AA1CK3D a întrebat:

Pentru cei care folosesc GHZ Turbo Boost Ati intampinat probleme?
Daca un laptop are frecventa nominala exemplu 2, 6 Ghz Iar TUrbo Boost pana la 3, 5 ghz. Jar jocul necesita 3, 2 Ghz Laptopul poate tine ore viteza la optiunea Turbo Boost?

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Babetz, in low power scade pana la jumatate, daca nu mai mult. Eu de exemplu am i5-3570S pe desktop. 3.1 GHz nominal, TB pana la 3.8, dar daca stau pe TPU si ascult o muzica imi sta in 1.6 GHz... si e desktop! La laptop poate sa scada si mai mult, depinde de procesor si setari.

| Ineys a răspuns:

Ce probleme sa ai? Nu e overclock. Gandeste-te ca procesorul ar sta mereu in 3.5 si cand nu are nevoie scade in 2.6 sa economiseasca. Poate asa iti dai seama ca nu e o problema.

Tu te gandesti invers, te gandesti ca se forteaza pentru a rula jocul cand nu e deloc asa.

| PainTech a răspuns:

Daca nu se apropie de temperatura maxima prea mult si energia e suficienta ( mod de economisire energie dezactivat ) poate merge constant la frecventa turbo daca e nevoie.

Inca ceva :
Specificatiile recomandate de fiecare joc sunt destul de relative, producatorul a testat pe un computer cu procesor de 3.2 GHz si a vazut ca merge ok. Asta nu inseamna ca nu poti juca acel joc in mod optim daca ai sub 3.2. Sunt mai multi factori care influenteaza performanta unui procesor decat frecventa. Eu pot avea un procesor per total mai performant decat ce a zis producatorul dar cu o frecventa mai mica.

| PineapplePizza a răspuns:

Ca sa economiseasca curent, nu sta mereu la frecventa nominala (3. 5GHz) ci scade pana la 2. 6GHz.