| doresido a întrebat:

Buna ziua, sper sa gasesc ajutor aici.
Am un card la care Banca mi-a spus ca nu se poate scoate functia contactless. Si nici nu mi-au pus o suma maxima de plata fara pin de 5 lei cum am cerut. Am cerut toate astea dupa ce mi-au disparut bani din cont. Plata s-a facut cu cardul, prin contactless. Reclamatie la politie, prins faptasul care a recunoscut ca a folosit o aplicatie pe telefon si a "incasat" de la mine ca la POS-ul la magazin.
Vreau sa stiu cum ma pot proteja altfel (daca Banca nu scoate contactless) de astfel de fraude?
Cardul il am in portofel, in geanta.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Foloseste card de debitm iar banca va trebui sa faca ce ii ceri, cu bani tai.
Iar daca nu vor sa faca ce doresti, atunci te muti la alta banca.

| doctorandus a răspuns:

Tehnic, ce-a făcut ala inseamna ca ala a avut contactless si nu are nicio legătură cu contactlessul cardului tau. Deci, admitand ca s-ar putea dezactiva contactless, asta ar avea efect doar asupra cardului tau si nu asupra platii contactless efectuate de altii prin aplicatii.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Dacă nu a fost din vina proprie, banca este obligata sa-ti acopere paguba. Dacă te-a sunat un escroc si i-ai comunicat coduri care i-au permis acces la contul tau, atunci este vina proprie.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De asemenea, daca ti-a fost infectat mobilul cu un virus, se pune drept vina proprie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Există portofele speciale.
De asemenea poți face plati cu telefonul. Exista Google Play și Apple Wallet.