|

Care e cel mai eficient mod de a invata programare? Prin facultate, cu cursuri particulare sau singur?

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Fiind pasionat si studiind mult acasa de unul singur.
Pentru ca interesul tau autentic in particular te conduce pe drumul bun.
Daca te duci la scoala/facultate nu inseamna ca, gata, ti-a bagat cineva toata programarea in cap si toata lumea o mananca pe paine.
Dar daca ai posibilitatea sa faci si facultate (elev fiind acum) merita sa te duci si la facultate de profil. Nu s-o fi inventat degeaba, desi scopul unei facultati e mai vast decat programarea in sine in limbajul X sau Y.
Daca e sa-ti fac o ordine a eficientei pentru a invata un limbaj de programare: 1. Singur; 2. Curs particular; 3. Facultate
Depinde si de limbaj si de cat de mult te pasioneaza. Daca vrei Web&mobile development n-are sens sa crezi ca inveti in facultate ceva nemaipomenit. Se pune accentul pe alte lucruri mai mult, asa ca poti sa te apuci deja singur.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

O combinație perfectă între cele 3.

| a răspuns:

La facultate au deja pretenția să știi minime cunoștințe de programare.
Părerea mea ar fi să te învețe cineva, iar tu să lucrezi acasă.

| a răspuns:

La facultate si singur in timpul liber

| a răspuns:

Nu stiu cati ani ai si din ce oras esti. Daca ai varsta necesara, ai firme de IT care fac programare la tine in oras? Du-te la ei, zi-le ca vrei sa fii programator si esti disponibila pentru internship neplatit doar ca sa inveti. Asa ai putea gasi ce cauti - mentor, inveti si ceva care chiar se foloseste si daca totul merge bine si va place unii de altii poate colaborati (= angajata). Daca nu, macar afli cu ce se mananca programarea.