| victor238213 a întrebat:

Ce diferenta exista intre HDD 2.5 si HDD 3.5? Care este mai bun pentru gaming?

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Cel de 2.5 este conceput pentru laptop, poate avea aceleasi performante ca unul de 3.5, dar nu va fi la fel de fiabil datorita faptului ca este mai mic si va sta la temperaturi mai mari. Plus de asta sunt mai scumpe pentru ca trebuie sa scoata aceleasi performante dintr-un hdd de 2-3x mai mic, deci se folosesc arhitecturi mai complicate.

4 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Cele de 2.5 sunt mai mici, pentru laptopuri, DVR si alte deviceuri. Cele de unitati de 3.5 au performante mai bune, mai ales pe gaming cauta unul mai rapid ca RPM, sau pune SSD.

| Simpatik a răspuns:

Ce ai spus tu acolo nu are relevanta pentru performanta, 2.5 inch si 3.5 reprezinta dimeniunea nicidecum vreun criteriu de performanta, ca unul e mai bun ca altul.
Ce pot sa iti zic este ca daca vorbim de HDD si nu SSD, cele cu 7200 rpm sunt mai performante decat cele cu 5400 rpm.
Pe de alta parte Hard diskurile pentru laptop la aceeasi marime de stocare (Gb) costa mai mult decat aceeasi Gb dar un HDD pentru PC. Sa luam un exemplu banal 1 Terra pentru laptop costa 400 de lei, 1 terra pentru PC 250 de lei, dar depinde de viteza de rotati, de cine este produs si multe alte date constructive cat si tehnice cum ar fi buffer, cache etc

| dannyel86 a răspuns:

Hdd 2.5 e conceput, ca dimensiuni, pentru laptop, iar cele 3.5 pentru desktop (unitate centrala). Daca ai laptop, iti trebuie neaparat un hdd 2.5, daca vrei sa-l montezi in interiorul carcasei laptopului.

| iwefgOficiall a răspuns:

Daca doresti o diferenta la gaming poti sa iti cumperi un ssd orice alt hardisk va fi la fel in jocuri!