| Anaa939839393 a întrebat:

Cu ce as putea inlocui stick-ul de memorie? As vrea ceva mai "puternic".

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai ai posibilitatea cum au spus si ceilalti sa optezi pentru:

1. Un HDD extern, acesta va putea fi conectat la PC/laptop prin portul USB, este bine sa alegi un HDD extern USB 3.0 sau mai sus de 3.0!
2. Mai rapid ar fi un SSD extern care sa fie conectat la PC/laptop prin ultima versiune de USB adica gen 3.2 ori (cu toate ca exista si USB 4 dar slabe sanse sa ai actual un device cu acest port)

Felul de USB fie ca vb de 3.0 sau mai sus, este dat de ce are de fabrica PC-ul sau laptopul tau! In orice caz si aici functioneaza principiul > o versiune mai noua de USB este recunoscuta fata de una mai veche, dar viteza maxima va fi limitata la cea "veche". Un exemplu daca pe laptop am porturi USB 3.0 si conectez un device care este capabil de 3.1, viteza mea va fi limitata la viteza stiuta de laptopul meu si anume USB3.0

(Tineti cont cu totii ca USB Type C - este de fapt o versiune de conector USB, asa cum alte versiuni sunt: Micro USB, USB tip A/B etc
USB Type-C este folosit in general pentru porturile USB 3.1 și este necesar pentru toate versiunile USB, de la USB 3.2 la USB 4 si versiunile ulterioare!)

costuri dintre un SSD extern si un HDD extern raportate la aceeasi capacitate, sunt mai mari in cazul SSD-ului!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un hard extern

| lpavel a răspuns:

Mai puternic te referi la o memorie mai mare si sa fie mai rapid cred? Atunci un SSD extern, dar te va tine aproximativ 5 ani, acum depinde si cat va fi folosit, daca nu prea il folosesti mult te tine si 10 ani... dar e mult mai scump decat un stick!

| NLS a răspuns:

HDD Extern - pretul per GB este mai mic la HDD-uri, ai astfel sansa sa alegi unul mare, rezulta mai multa stocare.
Se conecteaza prin USB.

https://www.emag.ro/......priceasc/c


###################

SSD extern - sunt mai scumpe, dar au viteza de minim 3-4 ori mai mare decat a unui HDD.

SSD-urile nu sunt atat de recomandate, pentru ca celulele lor "mor" in timp, dupa un anumit numar de scrieri (exact ca si stickurile sau cardurile SD. Este insa un proces de durata, minim 6-7 ani ar trebui sa reziste, in functie de cat scrii pe el).

Deasemenea, nu e bine sa stea nealimentate cu curent ( neconectate la un laptop-calculator pe care se presupune ca il folosesti zilnic sau des, acele celule au tendinta sa se distruga si mai repede).

Exista SSD extern in format 2, 5inch cu interfata SATA (scriere aprox 350-450 MB/s, citire 500-580 MB/s)

sau SSD extern in format M.2, cu interfata SATA sau PCIe
(scriere aprox 1800-3500 MB/s,
citire 3000-7000 MB/s, in functie de generatie, model, etc)


https://www.emag.ro/......DL234YYBM/

https://www.emag.ro/......D5DD3FMBM/

| siriusblack98 a răspuns:

Nu ai alta varianta decat un hard disk extern daca nu te deranjeaza costurile.