|

Cum poti face o animatie?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ai putea petrece foarte mult timp desenand fiecare cadru, aceeasi poza cu diferente milimetrice pentru a le unii in final si a produce miscarea. Este metoda clasica, dinaintea calculatoarelor. E cea mai ieftina dar dureaza mult. In rest, ai putea incerca cu Adobe After Effects. Desenezi un personaj pe bucati si il poti anima. Metoda asta au folosit-o cei de la Creative Monkeyz pentru a creea Robotzi si din fericire, au facut un tutorial cu asta si poti invata de acolo sau cauti pe YouTube.
Creative Monkey:
http://creativemonkeyz.com/category/tutoriale/aftereffects/

Funda? :D

1 răspuns:
| a răspuns:

Buna.In Photoshop:
1: Deschizi o poza, in casuta din dreapta jos iti arata poza iti spune ca este background si iti arata un lacat langa, dai control+click pe ea si alegi optiunea duplicate, dupa ce o dublezi nu va mai avea lacat cea de a doua si o deletezi pe prima,
2: Dai din nou control+click pe poza din caseta si alegi de data asta optiunea new layer(folosesti new layer pentru a face un nou desen pe el, e ca o foaie noua si suprapunand desenele se da iluzia de miscare).
3: Langa fiecare layer ai un ochi micut pe care poti sa dai click pentru a vedea imaginea prin transparenta pe layerul urmator, il folosesti pentru a un desen pe celelalte layer deoarece daca le faci individual imaginea o sa arate aiurea.
4: Dupa ce faci toate desenele trebuie sa ai grija ca ele sa fie in ordine si ca ochiul di caseta sa fie aprins apoi te uiti la caseta cu tools din stanga si in josul ei trebuie sa fie un buton pe care sa scrie "Go to imageReady", apesi pe el.
5: Dupa ce ajungi in ImageReady ai filmul gata tot ce mai trebuie sa faci este sa selectezi cate frame-uri(cadre) pe secunda vrei sa ai si sa il salvezi prin export in ce format vrei,.avi de exemplu.

De obicei se pun 24 de cadre pe secunda dar ca sa nu pierzi tiplul poti sa folosesti metoda animatiilor de la tv si anume sa faci doar 12 desene pentru o secunda si sa il pui pe fiecare de doua ori.

Deasemenea poti sa folosesti Flash, este mai mult mai bun dar greu de explicat, poti sa cauti tutoriale de Flash pe you tube daca vre dar este un program mai avansat, zic sa incepi cu photoshop daca nu ai mai facut animatii pana acum.

Un alt progran foarte bun este Pencil:
http://www.pencil-animation.org/index.php?id=Download
Este gratis si seamana cu Flash dar este mult mai usor. Pencil are un tutorial de sase pagini pe site in care te invata cum sa il folosesti dar nu este complicat, poti sa iti dai seama singur.

Asta este cel mai lung raspuns pe care l-am dat, sper sa te ajute:)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează