|

De ce englezii conduc cu volanul pe dreapta? vreau seriozitate nu sa dea raspunsuri stupide. Funda!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In Anglia si in India (fosta colonie a Angliei) se circula pe partea stanga a drumului. Or mai fi si alte tari cu regula asta, dar nu le stiu. Din cauza asta volanul masinilor este pe dreapta, astfel incat soferul sa fie aproape de axul drumului, ca sa poata vedea ce vine din fata cand face depasiri. Daca vrei sa stii DE CE se circula pe stanga in Anglia, ei bine treaba asta e de pe vremea lui Napoleon, care a dat un ordin ca trupele lui sa circule pe partea dreapta a drumului, astfel incat daca erau atacati din padurea de pe margine sa poata riposta cu mana dreapta, in care tineau arma. Astfel nu puteau fi luati prea usor prin surprindere. Englezii, mai conservatori, au refuzat sa adopte aceasta regula.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Http://www.automarket.ro/......35430.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pt.alexmircescu13 Cu volan pe dreapta se circula in toate tarile care au fos colonii Britanice(Africa de Sud-Australia-Noua Zeelanda etc,)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deoarece la ei se circula pe partea stanga(banda stanga).Nu ca la noi,si s-au adaptat la treaba asta,cum noi circulam pe dreapta e normal sa avem volanul pe stanga(mai vrei sa faci o depasire, sa te asiguri, sa vezi ceva) si la ei e normal sa il aiba pe dreapta daca circula pe stanga.Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca merg pe partea stanga a strazii logic. si era aiurea sa conduca de pe scaunul de langa bordura laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează