| Tyoi12 a întrebat:

De ce Windows Vista a fost un eșec? La Windows 8 cred ca e clar pentru toată lumea.

4 răspunsuri:
| Impersonal a răspuns:

Vista pentru ca baietii aveau in minte ideea ca performanta sistemelor se va dubla de la an la an, insa nu era cazul si pentru sistemele deja construite, slabe bineinteles, cerintele lui Vista fiind prea mari cat sa obtii fluenta sau macar un mediu propice activitatilor zilnice.
Windows 8 a fost un esec si mai mare pentru ca n-au inovat nimic, au ramas cu aceleasi functionalitati ale W7, dar au schimbat interfata intr-una inutila altor sisteme decat celor mobile, care avea tendinta sa fie laguita; pe langa ca de la W8 a inceput marea corceala a panourilor de control. Daca in W8 aveai aplicatia de setari care nu prea facea ea cine stie ce, de fapt, nu-mi amintesc sa fi fost vreodata utila, tata Microsoft a facut un revmap nasol lui Control Panel si urmeaza sa-i porteze toate functiile in aplicatia mare undeva anul asta, dar aici divaghez.
Revenind la Vista. Era cazul si de utilizatori. S-au facut programe concepute sa ruleze pe XP crezandu-se ca o viitoare versiune de Windows n-ar fi iminenta si la cum era integrat XP in majoritatea sistemelor, un viitor upgrade ar fi fost inutil dat fiindca se miscau programele relativ ok pe actualul XP, cu actualele componente, fie ele cat de slabe.
Peste toate, esecul a fost privit numai de utilizator. Windows 10 inca incorporeaza marea majoritate a codului sursa al primului Windows facut vreodata, deci Microsoft poate da vina numai pe arhitectii GUI, caci numai interfata era cea pe care utilizatorul (de rand) o vedea.

| mont a răspuns:

Deoarece pe vremea aia majoritatea programelor erau pentru xp, vista necesita hardware mult mai puternic iar pe vremea aceea acesta era mult mai putin accesibil.

| MValentin a răspuns:

Windows 8 a fost un esec deoarece nu s-a investit in el, conceptul si designul windows-ului respectiv este foarte bun.
Acum revenind la XP si Vista.
XP a fost primul windows basic in care s-o investit (cat era posibil pe vremea respectiva). Astfel toate programele de exemplu: bancomatele, armata etc folosesc ca os windows xp deoarece are putine buguri.
De la vista ce o aparut in 2006 s-o făcut update-uri etc si asta a generat si buguri inclusiv.
Parerea mea cat mai logica plus din ce am citit.

| Anonim a răspuns (pentru MValentin):

"Windows 8 a fost un esec deoarece nu s-a investit in el". În ce anume trebuie sa investești ca să creezi un sistem de operare, o aplicație etc? Știu că trebuie să investești, dar nu știu în ce.