| LisaJulie a întrebat:

Laptop-uri mai bune decât ASUS? Ce experienta aveți cu laptop-urile ASUS?

9 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Eu am o vorbă:
Vrei laptop de office? Cumpără un Dell. Vrei un laptop de gaming și alte "heavy duty" tasks? Ia-ți un Asus.

| IarbaVerde222 a răspuns:

Salut LisaJulie. Mai, eu am un Asus Zenbook (ala cu speaker-e Harman Kardon laughing ) pentru office. Este ok jucăria (pentru office as zice, arata premium, aluminiu etc). Dar nu l-aș folosi la gaming și nici pentru editare foto/video. Sunt fiabile, dat tare îmi e că în preț este un adaos considerabil datorat "brand-ului".

| NLS a răspuns:

Pentru gaming, doar MSI si Lenovo se apropie de ASUS.
Si doar modelele scumpe, cu placi video puternice si racire pe masura.
Modelele ieftine de la Lenovo si MSI nu sunt atat de rasarite.
(si ma refer mai ales la cele cu placi video integrate si procesoare Intel slabute)

DELL si HP sunt perfecte pentru Office (cele mai ieftine)
si perfecte pentru programe de productivitate (cele foarte scumpe si cu placi video puternice, de preferat profesionale).

Am in casa un Asus Strix
ASUS ROG Strix G17 G713PV-HX048W - 17, 3 Zoll - Ryzen™ 9 7845HX - 16 GB - 1 TB - NVIDIA GeForce RTX™ 4060 - Windows 11 Home
ce merge absolut demential.
A fost 1500 euro in urma cu un an si ceva. Acum e 1800. In Germania.
Am construit eu un cooler, indoind tabla de aluminiu de 2, taind perforatii, si adaugand 3 coolere puternice Noctua de 120mm.
Solutiile de racire pe care le gasesti de cumparat sunt galagioase si cam slabe.

| MistarGoGu a răspuns:

Vreo 6 pana acum! Fără probleme! Ultimul 3456 € cumpărat cum 4 luni din MediaMarkt Hamburg! La oferta! Normal era 4560 €!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Mai mizerabile decat Asus, cel putin in zona low-end si mid-range a pietei, cred ca nu gasesti prea multe... Myria. big grin Mai bine ai zice citi bani vrei sa ingropi in asa ceva si la ce va fi folosit. Si nu in ultimul rind, de ce laptop. Multa lume ia laptop si il folosesc in acelasi loc in casa, si ar fi fost mult mai cistigati cu un desktop clasic sau un miniPC.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Eu am Asus de 11-12 ani si inca merge bine. Nu am prea avut probleme cu el, gen sa se strice si sa platesc o avere. Eu zic ca sunt ok, astea mai noi nu stiu daca sunt la fel de bune.

| darrio2007 a răspuns:

Am Lenovo de sase ani. Functioneaza fara probleme.

| Frank51 a răspuns:

Experiență pozitivă. Folosesc/întrețin activ la muncă 60 de laptopuri Asus dintr-o serie produsă în 2019, cu i5 gen 11. Nu au probleme după 6 ani, toate merg la fel ca în prima zi.

Mai am un lot de 40 Lenovo cu i3 gen 12 produse în 2023, se comportă bine și astea.

Din ce am auzit eu, brandurile mai slabe ar fi Acer si gigabyte, dar nu am testat mai multe ca să-mi fac o părere concretă.

| gabicoo a răspuns:

Eu am un ASUS de 1500 lei cu I3 și 8 giga RAM. Îl folosesc doar pentru Office și sunt mulțumit de el. Bateria are doar două celule și nu prea ține dar îl folosesc conectat permanent la priză - cu ajutorul aplicației My ASUS am setat încărcarea bateriei la 60%.

Totul depinde de cum ai noroc. Uite eu am un HP 2000 vechi de 11 ani și încă mai merge, o cunoștință a avut același model și după 4 ani s-a stricat și numai prin service a stat cu el.

Întrebări similare