| Jipa95 a întrebat:

Merita sa fac upgrade la FX-8300? In momentul de fata detin un fx-6300 ce ruleaza la frecventa de 4ghz OC. Ma intereseaza in special la performanta in jocuri. Placa de baza pe care o am este un asrock 970M Pro3. Procesorul pe care vreau sa-l achizitionez intentionez sa-l rulez tot pe la 4ghz. Credeti ca placa de baza are chipset-ul suficient de ok pentru a sustine un octa core cu oc la 4ghz?

4 răspunsuri:
| Gabi281 a răspuns:

E cam mult pentru placa ta de baza. Totusi fx 8300 e un octa... Mai bine strange bani si ia ryzen, pentru ca merita(si eu sunt in aceeasi situatie, tot 6300 si o placa similara am.)

| SilviaDulcik a răspuns:

Am avut FX-6300 stock. L-am ținut până am trecut la i5 2320.
Pentru unele jocuri, a fost un upgrade dar pentru altele nu a contat, iar în unele aplicații de render și encode a ieșit puțin sub acel FX-6300.
Sinceră să fiu, dacă vrei jocuri, treci pe Intel, nu te gândi la AMD, nu încă. De abia când apare familia R3 să fie ceva care să își merite banii sau cele mai ieftine din familia R5.

| SasNetRomania a răspuns:

Nu merita, castigi maxim un 5-7 fps in UNELE jocuri si nimic mai mult. Singurul upgrade bun este sa treci pe Ryzen sau pe un i5 seria 6/7.
@ muschiulosul am pus un 8350 pe o placa de 210 lei nu a avut probleme timp de 3 ani!
@ SilviaDulcik de la 6300 la 2320 nu e upgrade, ci downgrade el putin in momentul de fata cand orice joc stie de 4/6 nuclee fizice! Poate acum ceva ani cand conta doar 2 nuclee iesea mai bine acel Intel.
Fie Intel fie amd toate se descurca bine in jocuri daca stii ce sa iei, intelul e mult mai scump si ofera niste fps-uri in plus insa pentru gamerii ocazionali e mult prea mult un Intel scump!

| xByte a răspuns:

Nope nu merita. AM3+ este o platforma moarta din orice punct de vedere. Strange bani si mergi pe Ryzen