| Andreiandrei2000 a întrebat:

Mi-am vandut pc gaming dar am pastrat SDD pe care a fost instalat windows cu licenta. Mi-am cumparat un laptop cu windows care trebuie activat windows.
Presupun ca sunt 2 variante, 1 ar fi sa bag direct sdd in laptop si sa releze direct windows-ul pe laptop si a doua ar fi sa conectez sdd cu la laptop si cu un program sa identific keypass-ul de la windows. Ce solutie aveti?

6 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Daca o faci prima adios garantie. A 2 e mai ok.

| Salontanul a răspuns:

1. Windowsul nu va merge pe laptop pentru ca nu sunt aceleasi drivere.
2. Licenta este un key format din mai multe cifre si litere. Deci undeva trebuie sa o ai. S-ar putea sa fi fost scrisa pe vechiul PC! Daca l-ai vandut cuiva cunoscut o poti gasi. Altfel va trebui sa mergi la un service sa-ti gaseasca licenta pe SSD. Cineva care se pricepe. Licenta se afla inca pe Windowsul instalat acolo. Daca instalezi acelasi Windows si pe laptop o vei putea folosi in masura in care licenta n-a fost OEM ci Retail.

| Batmanel a răspuns:

Cum adica ai cumparat laptop cu windows care trebuie activat windows... pai ori are ori n-are?
1. Daca e win 10 ar trebui sa mearga chiar daca la inceput fara sunet sau drivere specifice (isi ia singur prin updateuri automat) intri la informatii pc si vezi ce key ai bagat acolo si scrii pe foicica dupa care zic sa-ti salvezi datele personale (poze/inregistrati/etc) pe un stick sau alt mediu de stocare si faci un reinstal de windows pe ssd dupa ce-l formatezi complet.

| sierra1 a răspuns:

" a fost instalat windows cu licenta" - ai licența cu facutură și tot dichisul pe numele tău?

| Balalau95 a răspuns:

Trebuia pe vechiul sistem sa extragi licenta de windows (cauta pe google) sa o salvezi (notezi codul), apoi sa o stergi si puteai sa il vinzi cu tot cu ssd
licenta de windows se leaga de hardware ID a calculatorului care e in placa de baza, NU pe ssd, odata ce ai instalat windows-ul si activat cu licenta poti dupa aia sa schimbi ssd-ul, sa pui un windows si se activeaza automat, chiar se schimba singura si versiunea de windows (am instalat windows 10 pro si s-a activat automat enterprise)

acum, singura solutie pe care o ai e sa poti demonstra negru pe alb ca licenta aia iti apartine tie, apoi sa dai telefon la Mircosoft si sa le faci capul calendar pana te rezolva, altfel, chiar daca, cumva reusesti sa extragi licenta de pe ssd, s-ar putea sa urle ca deja e folosit nr de serie si sa nu iti activeze windows-ul

| Andreiandrei2000 explică:

Deci am cumparat un laptop cu windows 10 instalat dar neactivat, as putea activa licenta de windows 7 de pe spatele laptopului dar imi place windows 10. Am gasit product key intr-un fisier pe un stick, l-am folosit anul trecut cand mi-am reinstalat windows-ul pe pc vechi. Am incercat sa activez windows dar nu a mers. Imi spune ca nu am o licenta valida...