| Zozohun a întrebat:

Am cumpărat un laptop de pe olx iar doamna de la care l-am cumpărat, mi-a spus că Windows-ul a fost instalat direct de producător (însemnând licență OEM). Însă după 6 luni de utilizare, mi-a apărut pe ecran "Activate Windows, go to settings...".
E posibil ca licențele OEM să expire? Sau m-a mințit pe mine în legătură cu activarea Windows-ului?

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Windows-ul a fost instalat direct de producăto...mi-a apărut pe ecran "Activate Windows,"

te-a aburit nițel madama!

| mihai69 a răspuns:

E țeapă. Sau cândva, după ce a fost cumpărat, a reinstalat cineva un s.o. fără licență, ștergând tot ce era înainte.
Dacă are licență OEM, ar trebui să ai codul de activare pe un abțibild (și să-l poți și folosi pentru a re-activa acel s.o.).

| anonimg a răspuns:

Poți să suni la Microsoft România -in zilele și orele lucrătoare- și ei o să îți spună despre ce este vorba: 0212047040

| NLS a răspuns:

E cum zice mihai69.
Licentele OEM nu expira.

| zilog a răspuns:

Există liciente foarte foarte ieftine gen la mâna a doua dar cu acte la ele cu factură cu chitanță nu știu eu să mă exprim prea bine dar am cumpărat de fiecare dată când am avut nevoie de aici de la firma asta si mi-au luat bani foarte puțini pe ele față de cât ar fi costat in mod normal.
https://www.calculatoareok.ro/

Dacă ajungi pe site-ul lor și te tentează cumva ceva produse eu îti recomand să le cumperi ca șî când nu ar avea garanție pentru că am auzit oameni că durează extraordinar de mult la service la ei dacă ai nevoie să îți facă ceva.

Eu am mai cumpărat și computere de pe la ei DELL servere pe care le-am folosit in loc de desktop foarte calitative făcute cu simțul răspunderii la prețuri acceptabile și mi-au dat și liciențe la ele aproape moca.

| OneReason a răspuns:

Licență oem nu expira Oem înseamnă Licență de windows si Licență oem poate fi instalata de mai multe ori pe același calculator sau laptop dar nu expira eu am Licență oem instalata laptop si nu a expirat, fiindcă am activat windows ul e posibil sa te fi mintit si ca laptop ul ala sa aiba windows ul official dupa Microsoft dupa site-ul lor windows ul același gratis pe care Microsoft ul il ofera gratis timp de 30 de zile iar dupa expira si iti cere licenta de activare. Daca vrei sa cumperi licenta de windows iti recomand licrnta retail care dupa parerea mea este mai buna o poti folosi pe mai multe calculatoare sau laptop de mai multe ori dar trebuie sa fie doar unul activat gen in funcție daca se întâmplă ceva cu licenta poti contacta Microsoft sper ca te am ajutat.

| DecstarIsBackAgainMtfk a răspuns:

1 la mana, nu asculta de Zilog asta.
2 la mana, ea a avut windows cu licenta pe care ti l-a dat tie insa daca ea a pastrat codul de licenta il poate folosi la instalarea unui windows de pe site-ul Microsoft. Iar a ta va expira. Am testat eu asta pe doua laptopuri. Daca vrei licenta ieftina vezi ca avea ClipFlix un video pe yt unde iti da un cod de reducere, o iei cu vreo 15e