| Fatamuntilor a întrebat:

Mi se intampla sa primesc in mesageria privata de pe Facebook niste mesaje tare ciudate care seamana a linkuri, spam sau ce naiba o fi.Nu am avut curaj niciodata sa le deschid pentru mi s-au parut suspecte.NU dupa mult timp acele mesaje au fost sterse(probabil de cei de facebok),iar in locul lor scria ceva de genul',, Acest mesaj nu mai este disponibil, deoarece a fost identificat ca abuziv sau a fost marcat ca spam.''
Ce credeti ca poate fi Un virus?
Nu prea cred sa aiba legatura cu autorul mesajului pentru ca mai ma cunosc cu cineva si ar face chestii din astea!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Da, virusul este la ei. Da, nu conteaza daca sunt on sau nu. Pot fi online sau offline. Unele virusuri fac sa apara contul on, altele nu. Iar altele trimit linkuri numai cat este persoana respectiva on. Depinde de virus.
Daca dadeai click il luai si tu si contul tau incepea sa trimita linkuri la prieteni. Plus diverse chestii ce iti facea prin PC.
Este de ceva vreme virusul asta pe FB, plus virusuri asemanatoare, eu am avut cateva persoane in lista care au avut asa ceva. Unele incep cu "... check this ~link~ ", iar altele doar trimit linkul.
Daca primesti astfel de linkuri nu le da niciodata click, iar daca esti curios sa vezi, intreaba inainte ce este linkul respectiv.

9 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

Era în trecut pe messenger un astfel de virus și dacă apăsai pe el se trimitea automat și de pe contul tău. Pe facebook nu am întâlnit. Eu ți-aș recomanda să vorbești cu persoanele care trimit și să îți mai micșorezi lista de prieteni pentru că pot fi și niște oameni străini rău intenționați.

| Fatamuntilor explică (pentru CortinaDeLut):

Nu prea cred caare legatura cu autorul.De pilda am primit un asfel de mesaj de la o verisoara, nu cred ca ar face din astea.Tot ieri am intrebat autorul ce sunt asfel de chestii Mi-a spus ca altcineva trimite.(era ceva cu bipuri, a scris mai urat)
Sau altadata autorul a zis (pefacebok )ca habar nu are de asfel de mesaje

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Dar toate au link-uri?

| Fatamuntilor explică (pentru CortinaDeLut):

DA! Si vin 4-5 unul dupa altul!

| CortinaDeLut a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Acum eu îți dau posibilitățile și tu alegi.
1) Acele cunoștințe fac cu intenție
2) Cineva le-a spart contul deşi ar fi culmea la toate.
3) E chestia cu virusul, poate o fi apărut și pe facebook un astfel de virus și acele cunoștințe au acel virus care trimite acele mesaje automat. Ar trebui să le spui chestia asta că s-ar putea să le afecteze și pc-ul acel virus. Nu accesa acele link-uri. Oricum din ce am mai căutat pe net, acel virus există și pe facebook se pare.

| OoBunnyoO a răspuns:

Da, este un virus. Am avut si eu prieteni care l-au luat. Nu il trimit ei intentionat, ci dau click pe link de la alta persoana, iau virusul, iar apoi virusul este trimis automat spre alte persoane. De unii nici nu vor stii ca au trimis astfel de linkuri pana nu ii atentioneaza altcineva.

| Fatamuntilor explică (pentru OoBunnyoO):

Virusul e la ei? Pai aia care l-au trimis eram on, parca!
Se intampla ceva daca dadem clic?

| Fatamuntilor explică (pentru OoBunnyoO):

Mersi,nu le deschid niciodata!

| implant a răspuns:

sunt cei de la anonymous, o nu!
we are legion
we do not forgive
we do not forget
expect us