| cornculapte a întrebat:

Nu va ingrijoreaza faptul ca omului ii scade capacitatea de a gandi si de a memora, pe masura ce aceasta este inlocuita de calculator? Si nu doar asta, ci multe dintre capacitatile omului sunt incet incet inlocuite de aparate. Ce urmeaza? Sa fim inlocuiti cu totii de roboti?

9 răspunsuri:
NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Cei ce critică în mod excesiv calculatoarele şi în general tehnica de vârf pot fi asemănaţi cu cei nu priveau cu ochi buni apariţia tiparului lui Gutenberg, pe care îl considerau o unealtă a diavolului sau cu strămoşii care erau sceptici în momentul apariţiei locomotivei cu aburi, spunând că 20 km/h este o viteză prea mare (!) şi că se vor speria caii şi alte animale şi că se vor întâmpla nu ştiu de nenorociri. Astăzi există trenuri cu viteze de zeci de ori mai mari şi nu se mai sperie nimeni.
În viitor, cartea şi ziarul din hârtie vor fi înlocuite cu cele în format electronic. De fapt, procesul deja a început. Existenţa internetului contribuie la un acces mai rapid şi facil la informaţie, ceea ce nu văd cu ce ar putea dăuna inteligenţei şi evoluţiei umane. Problema de fapt constă în utilizarea fără discernământ a tehnicii de vârf, lucru similar utilizării fizicii nucleare în fabricarea bombei atomice. Asta nu înseamnă că trebuie să etichetăm calculatorul şi internetul ca având totalmente influenţe nefaste asupra omenirii, cum o fac cei dogmatici şi care nu acceptă noul.

| Incubus a răspuns:

Asa cum spune si anonimul,
sunt tot creatiile omului si daca tu nu iti mai folosesti capacitatile creerului tau nu inseamna ca este generala treaba:
eu unul prefer sa invat ceva pe calc decat sa 'ranesc la vaci' (nu cred ca intelegi ce vreau sa spun)
calculatorul (un ex) poate stimula nu doar tampii si apropo cum ar fi sa zbori cu un avion cointrolat in totalitate de om si sa mai fie si un 474? eu unul nu as vrea sa fiun in el.
omul inventeaza 'chestii' ca sa poata avea el mai mult timp pentru altceva:masina de spalat, automobilul(du-te la scoala pe jos daca vrei sau poti, doar un ex)etc.
pe mine ma ingrijoreaza oameni care nu stiu sa le foloseasca(deloc sau pentru un alt scop) nu cei care le folosesc prea mult(asttia sunt cei dastepti)

| anad a răspuns:

Este bine ca s-au inventat aparate care sa usureze munca omului. Grav este faptul ca oamenii, mai ales tinerii, nu mai socializeaza si prefera sa-si petreaca multi, viata in fata calculatorului. Ajung cu timpul un fel de zombi care se rup de realitate si traiesc doar in lumea virtuala.

| cornculapte explică:

Anonimule, in ziua de azi, omul are oricum mai multa afectiune fata de internet decat fata de orice altceva. Socializarea online e mai usoara, mai ales pentru cei care nu se descurca prea bine cu oamenii. Si daca toti recurg la metoda asta, unde am ajuns? O sa ajungem sa nu fim in stare sa scoatem un cuvant unul in fata celuilalt?
Sincer, nu m-am gandit la Wall-E, dar acum ca tot ai adus vorba, are si filmul ala un mesaj. Nu degeaba a luat Oscarul.
Ce rost are viata daca nu treci prin tot greul? Daca masinariile fac totul in locul tau... Pentru ce atata aparatura, cand mai mult polueaza? Oamenii au devenit prea obsedati de noi inventii si nu-si dau seama ca se autodistrug incetul cu incetul. Am trait peste 1000 de ani fara aparatura super-dezvoltata si ne-a mers numai bine. De ce am avea nevoie de ea acum? Bun, recunosc, internetul e un mijloc de a accesa informatia mai rapid, dar ce te costa sa intri intr-o biblioteca? Si televizorul... la ce iti foloseste sa stii ca tanti Veta a fost violata aseara si apoi transata si bagata la congelat?
Anyway, poate sunt eu mai conservatoare, dar de cand e totul computerizat, mi se pare ca oamenii apreciaza mult mai putin lucrurile importante din viata.

| Flav a răspuns:

Ma ingrijoreaza mai tare ca omul isi petrece din ce in ce mai mult timp pe calculator. Omul isi cauta disperat jumatatea pe Internet, se joaca constant online si astfel devine dependent.
Incet, incet devenim roboti. Roboti cu sentimente.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calculatoarele alea cine le inventeaza, draga? crezi ca toti oamenii ar trebui sa-si foloseasca capul pentru. calcule mai complexe? cat despre alte capacitati, crezi ca va ajunge un robot sa aiba afectiune fata de ceva? ce rost ar avea sa locuiasca doar roboti pe aceasta planeta?

pe mine nu ma ingrijoreaza aceasta actiune a animatiei Wall-E la care te gandesti tu acum. e prea devreme sa te gandesti la asta. lumea trece prin alte greutati acum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa ne depaşim condiţia şi sa explorăm în domeniul IT, spaţial etc. Dacă nu evoluam ramâneam în epoca preistorică.
Este bine că am putut evolua şi am putut inventa noi tehnologii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa fim inlocuiti, primesc, daca imi usureaza munca! Stiu sa ma opresc si niciodata n-am sa cedez cateva activitati, indeletniciri foarte placutehee hee sa fie inlocuite de altceva sau altcineva!

| tpuguru a răspuns:

Lumea evolueaza. Mereu va fi ceva nou, pe care cel mai probabil il vei vrea. Nu ma ingrijoreaza faptul ca sunt anumite chestii inlocuite de tehnologii. Ele sunt facute special pentru a ne face viata mai usoara, sau unele sunt doar pentru distractie. Si eu sincera sa fiu, as vrea nespus sa am un robot care sa faca TOATA treaba pentru mine! Fara tehnologie nu ai putea face multe chestii. Ca exemplu, daca nu ar fi tehnologia tu nu ai fi putut sa postezi aceasta intrebare acum, nu ai fi putut zbura zu un avion, nu ai fi putut conduce, nu ai fi putut sa te uiti la fotbal ( daca esti baiat ) si nici nu ai fi putut sa te uiti la emisiuni culinare ( daca esti fata ) Desi avem pareri diferite sper ca intelegi ce vreau sa spun : La ce esti tu impotriva este de fapt creat ce om, cea ce dovedeste ca 1. capacitatea creierului a evoluat, 2.noi am creat asta, ceea ce dovedeste ca noi, oamenii suntem inteligenti.

Întrebări similare