anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Profesorii si vanzatorii ar putea fi inlocuiti cu roboti?

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Mult mai multe domenii vor putea fi inlocuite de roboti decat cel al profesorilor sau al vanzatorilor, in viitor.

| RoCkKiD a răspuns:

Aia de la McDonald's deja au inlocuit o parte din vanzatori cu automate de la care iti comanzi singur.

Cat despre profesori, nu cred, pana nu o sa gaseasca astia un mod de a iti downloada informatai in creieri. Partea de predare o poate face un robot dar ideea e ca un profesor trebuie sa te invete mai mult decat simple informatii.

Cu niste roboti suficienti de avansati, nu cred ca ar mai exista joburi unde un om sa performeze mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Profesorii sunt deja de catre carti si cursuri online automate. Nu chiar roboti, dar oricine poate parcurge cursuri precum codecademy sau citi sa invete singuri. Exista vanzator pe eMAG? Vanzator la automatele cu mancare? Bine, primul este un site, dar al doilea este... un robot!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Normal ca ar putea fi inlocuiti cu roboti. De fapt, abia astept ziua aia.
Sa fie toti vanzatorii nesimtiti si profesorii la fel de nesimtiti inlocuiti cu roboti, care sa fie programati strict sa isi faca treaba! Sa nu stie altceva in afara de a dicta niste informatii, respectiv a folosi casa de marcat.
Vanzatorii si profesorii obisnuiti vin la pachet si cu functii "bonus", ca de exemplu nesimtiterea, prostia, lipsa de profesionalism, idiotenia, grosolania, comentariile nepotrivite la adresa cumparatorilor si a elevilor etc. Niste roboti nu ar avea aceste functii.
Oamenii ar veni de drag la scoala daca in locul unui cretin, ar sta la catedra un robot programat strict sa predea lectia, si care sa nu stie sa agreseze fizic si verbal elevii.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Deci, te-ai intors.
Pai din cauza asta nu-i vor inlocui, ca profesorii sunt sefii, sunt foarte importante acele preferinte ale lor. Am citit in engleza ca nu se vor grabi sa inlocuieasca profesorii cu roboti.
Iar la faza cu vanzatorii, unii te bat in cap pana cheltuiesti tot ce ai pentru ceva care nu iti este de folos.
Cand eram eu la scoala, unii profesori veneau nervosi sa insulte sa vorbeasca urat, si altii discutau viata personala a elevilor. Mai erau unii care se jucau de a regulile, dupa cum le convenea lor. (adica intarzia la ora intentionat sau trebuia sa rezolvi problemele de matematica intr-un anumit mod).
Robotii nu au emotii, daca ceva merge altfel, proprietarii se scuza cica "bug".
Eh, cum ar reactiona si oamenii emotional la roboti, probabil nu i-ar putea influenta repetand aceeasi comanda.

| Catalin77945 a răspuns:

Daca stam sa ne gandim asa, ce nu va putea fii inlocuit in viitor cu roboti?

| anonim_4396 explică (pentru Catalin77945):

Inventatori, filozofi, profeti rolling on the floor

| CatalinB11 a răspuns:

Nu cred ca profesorii vor fi inlocuiti de roboti. In primul rand, scopul profesorilor nu este(sau cel putin nu ar trebui sa fie) doar de a umple capul elevilor cu informatii. Profesorii indeplinesc mult mai multe functii decat aceea de a furniza informatii stiintifice. Ei trebuie sa inspire elevii, sa indrume, sa consilieze, sa faca schimb de idei cu acestia. Cel mai bun exemplu pe care il pot da, este cazul meu. Nu as fi promovat niciodata examenul de bacalaureat daca nu as fi avut in clasa a 13-a, seral, un profesor de istorie, care, dupa ce preda celor mai mici inca de dimineata, venea la noi la sala, si, desi eram putini la fiecare curs iar el era foarte obosit, deoarece are trecut de 60, el totusi tragea foarte tare de noi si ne aducea la cunostinta mai tot timpul cat de important este pentru noi sa promovam exmanenul. Faptul ca el venea si ne preda fiecare ora cu entuziasm si profesionalism, m-a determinat sa renunt la atitudinea mea pasiva si indiferenta si sa iau in serios situatia si sa ma pun pe treaba, si asa am promovat examenul. Inspiratie pe care ma indoiesc ca un robot ar fi putut sa mi-o transmita.
In concluzie, sansele sunt destul de mici pentru ca aceasta inlocuire sa aiba loc, iar daca o sa se intample asa, atunci asta este una dintre cele mai neinspirate inlocuiri pe care oamenii au sa le faca.

| anonim_4396 explică (pentru CatalinB11):

Da, pai acela ar trebui sa fie rolul psihologului, si daca ar elimina "minciunile istorice si religioase"ar face loc pentru lectii cum sunt cele de psihologie, comunicare, cultura civica etc. Consider ca copiiilor nu ar trebui sa li se umple capul cu asemenea povesti.
Nici eu n-aveam chef de scoala, de obicei imi era scarba, ba de comportamentu colegilor, al profesorilor, ba de ceea ce trebuia sa invat.
Consider ca ar trebui sa predea ceva util in viata, nu sa umple capul copiiilor cu numere, nume si povesti fictive, care le uita cu trecerea timpului.
Uneori testele de istorie sunt o gluma, as fi preferat "jocurile" la ora de limba romana.
Eu as fi preferat roboti, decat profesorii care ii aveam. Profesoru "rau" te pune sa inveti acasa, la scoala rezolva el problemele, si pune note mici de nu stii cum ti-a iesit media 5. Profesorul bun, pune note mari si o mare parte din ora este pierduta ascultand povestile din vietile elevilor.

| CatalinB11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie mi-au placut basmele pe care le-am citit. Consider ca dezvolta imaginatia copiilor, ceea ce este foarte important deoarece de aici izvoraste si inovatia. La urma urmelor, nu poti preda copiilor lectii de macroeconomie sau mai stiu eu ce. Plus ca in scoli, nu invata se
invata doar basme. Acestea sunt doar un capitol de studiu din materia Limbii Romane.
Este posibil ca experienta ta cu profesorii sa iti dezvolte deschiderea catre varianta inlocuirii acestora cu robotii. La urma urmelor, este de inteles.

| anonim_4396 explică (pentru CatalinB11):

Nu stii nimic, pacat, atatea milenii in care s-a astupat adevarul prin educatie.
Lucrurile acelea au existat inainte, nu s-a inventat nimic, exista religie veche in care s-a scris despre tehnologie mai avansata decat ce avem acum. Umpland capetele copiiilor cu asemenea basme "medievale" in scoli gratuite, s-au ingropat culturile avansate, limbile, religia si tehnologia care o aveau, au fost "uitate" (pentru ca cei care au infiintat scolile astea, nu au inteles-o, deci nu au avut cum s-o pastreze).
Nu stiu ce zici de macroeconomie, ma refeream sa le predea lectiile de baza de cum sa se comporte, si sa le mai spuna cum functioneaza si legea.