| BlackAngel29 a întrebat:

PC-ul mi s-a oprit brusc, și de atunci nu a mai pornit. Led-urile de la tastatura/mouse funcționează atunci când cablul de alimentare este conectat (eu cred ca sursa nu e afectata). De la ce poate fi? Mulțumesc anticipat.

9 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Scoate sistemul din priza, lasa-l in repaus mai mult timp si ulterior incearca pornirea lui.
Ce operai pe pc atunci cand s-a inchis automat?

| Raducons a răspuns:

Poate sa fie de la sursa sau de la monitor

| denisTiky a răspuns:

Vezi daca coolerul(ventilatorul) de la procesor, sursa si placa video(daca ai) functioneaza, si daca toate merg atunci teoretic nu ar fi o problema de la aceste componente, dar important este daca nu ai auzit ceva pocnitura in pc in momentul in care s-a inchis atunci... depinde ce faceai pe pc in acel moment, se poate sa nu fie de la pc ineaparat ci de la monitor, vezi daca acesta are ceva led care s-ar aprinde atunci cand functioneaza pc-ul, daca nu se aprinde nimic atunci e de la monitor, daca merge, atunci de la pc poate sa fie.

1. Uita-te in spatele pc-ului acolo unde bagi toate mufele(la placa de baza) de la mouse, tastatura, etc si vezi daca cea de la monitor este bagata acolo cum trebuie si eventual prinde-o in aces sistem de prindere cu surubele de la capatuil mufei de la monitor(asta doar daca nu folosesti HDMI, ca la aia nu ai). Dupa ce esti sigur ca mufa de la monitor sta acolo bine, da un restart sistemului si dupa ar trebui sa mearga. Restartul este obligatoriu altfel tot negru se va vedea.

2. Asigura-te ca toate mufele de alimentare in special de la monitor sunt bine puse la locul lor.

Alte sfaturi nu as putea sa iti dau pentru ca nu stiu ce faceai pe pc atunci cand acesta s-a oprit. Ma intereseaza asta pentru ca daca spre exemplu faceai overclock si ai mers la o frecventa mare unde procesorul sau placa video nu mai pot sa o duca atunci clar se vor arde...

Daca nu a mers nimic din ce ti-am spus eu du-te cu pc-ul la un service si acolo iti va spune ce are si il va si repara eventual.

Baftaaa!

| BlackAngel29 explică (pentru denisTiky):

1. Nu eram eu la PC când s-a produs distrugerea, era fratele meu mai mic, care stătea pe YouTube.
2. Prin faptul ca nu pornește, nu ma refer la Windows etc, ci ca nimic din el nu funcționează, nici coolere, nimic...

| denisTiky a răspuns (pentru BlackAngel29):

Pai cum adica nu porneste, iti arata ceva sau cum se intampla? Iti sta pur si simplu si nu se incarca? Da niste detalii, incearca sa schimbi windows-ul daca crezi ca de acolo este, sau daca nu, ti-am mai spus, mergi cu el la un service, ii cel mai recomandat.

| Crsiti92134 a răspuns:

Scoate ramii si apoi vezi daca iti porneste.

| BlackAngel29 explică (pentru denisTiky):

Deci, e ca și cum ar fi scos din priza. Apas pe Power și nu da nici un semn.

| PainTech a răspuns (pentru BlackAngel29):

Putine componente pot sa cauzeze asta :
- Placa de baza
- Procesorul
- Sursa

Singura solutie ar fi sa il duci la un service. Speră sa fie doar un scurt-circuit la butonul pe pornire, celelalte probleme fiind mult mai costisitoare.

| denisTiky a răspuns (pentru BlackAngel29):

Am inteles acum, eu credeam ca te referi ca el porneste dar nu ai imagine. Ok in acest caz, sunt de parere ca e sursa....altceva nu imi dau seama ce poate fi, daca nu ar fi sursa atunci ar face ceva, ar porni cel mai probabil si daca ar fi defecta o alta piesa in el s-ar stinge... Incearca sa mergi cu el la service, nu stiu ce sa faci in cazul acesta.