| EricAvocado a întrebat:

Poate ca e o intrebare stupida dar o s-o pun oricum. Exista atingeri in mediu virtual intre elemente? De exemplu daca uploadez o imagine de pe desktop pe Facebook pe wall exista o conexiune/atingere cumva intre fotografia de pe ecran si cea de pe wall sau sunt impulsuri si coduri distinctive?

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Upload-ul spre FB reprezintă un fișier (nu e un „cod"). Acel fișier este o „poză" (captură de ecran) a imaginii afișate pe desktop-ul tău. Imaginea respectivă este la rândul ei compusă dintr-o imagine (sau culoare uniformă) de fundal, iconițe de aplicații sau alte scurtături ce le-ai pus tu pe ecran, bara de activități Window$, eventual alte widget-uri plasate tot aici.
Deci e clar că vorbim despre lucruri diferite. Nu au cum să „se atingă" - dacă nu de altceva, măcar pentru că sunt (fizic) pe suporturi diferite.

| flixbuster a răspuns:

Intrebarile tale sunt un motiv foarte bun sa se introduca serios bazele utilizarii calculatoarelor si chiar bazele programarii calculatoarelor in scoala primara.

Intrebarile tale sunt atat de... ciudate, sa zicem asa. Imi dau seama insa ca nu ai de unde sa stii si de aceea intrebi. Din pacate, nici macar nu stii unde sa cauti - de aceea ar trebui bazele.

Curiozitatea ta este normala si sanatoasa. Cel mai bine ar fi sa gasesti un amic sau o cunostinta care se pricepe si sa porti o discutie cu ea - aici lucrurile se intampla cu intarziere si intrebarile neclare sau mai ciudate au putine sanse sa fie clarificate rapid.

| cyberalex a răspuns:

Tot ce tine de software, este virtual.
Wall-ul nu exista în mod fizic, este un cod (limbaj) care creează imaginea pe care o vezi pe monitor, încărcând (făcând legătura) mai multe tipuri de fișiere (executabile, imagine, text, etc.) din diferite locuri (suporturi, geografic, etc).
Practic nu este ca si cum ai pune o fotografie (reala) pe un perete (real).

| EricAvocado explică (pentru cyberalex):

Si codurile se ating intre ele? exista vreo tangenta intre ele?

| EricAvocado explică (pentru cyberalex):

Raspunde te rog e f important sa stiu daca la nivel de cod codurile se ating intre ele. sau nu se ating pentru ca altfel si-ar distruge sensul initial si nu ar putea exista ca entitati separate?

| cyberalex a răspuns (pentru EricAvocado):

Practic codurile nu se pot atinge, sunt incarcate in memoria efemera (RAM).
Cate odata se pot"atinge" cand sunt scrise in directoare TEMP, pentru incarcare rapida de pagini (programe, link-uri, etc.) sau citire offline, dar nici asa, pentru ca depinde de sectorul (al HDD) unde sunt scrise.