anonim_4396
| Anonim întreabă:

Problema de hardware: de multi ani imi curat singur pc-ul de praf, insa de data asta am facut-o lata. initial, cand l-am deschis, a beepait (in sensul ca ceva nu e in regula) si m-a intrebat daca deschid windowsul normal, l-am deschis, am intrat in desktop, totul era ok. si in loc sa ma folosesc de el, m-am gandit sa-i dau un restart. si de atunci nici nu a mai beepait, nici nu s-a mai deschis, pe ecran nu-mi apare absolut nimic! decat chenarul cu "no video imput". pc-ul PARE ca se dechide normal dar nu apare nimic pe ecran. cand l-am curatat de praf, stiu ca am atins cum nu trebuia sursa si memoria... m-am gandit atunci ca s-ar putea s-o fi facut lata. ce ar putea avea? cum as putea afla daca sursa este in regula? ce ma sfatuiti sa fac? daca nu pot rezolva singur, desigur, il voi duce in service!
- am scos si bateria de bios, l-am lasat cateva min dupa care tot n-a mers.
-m-am asigurat si ca nu este praf in soket-ul memoriei.
-pe tastatura nu se aprinde vreun led. condensatorii par a fi ok. sursa PARE a se comporta normal... ledul de la butonul de start se aprinde.

2 răspunsuri:
| TheRealFantasy a răspuns:

Cum adica ai atins cum nu trebuia sursa si memoria? Daca e vreun pin indoit sau daca e ceva blocat in sursa se pot arde/strica si va trebui sa le repari sau sa le inlocuiesti.

Verifica daca nu e nimic ars, daca ai zis ca sursa si condensatoarele sunt ok atunci vezi la memoriile ram si in special cea video, procesor, etc.

Ar trebui sa verifici daca nu ai indoit/stricat ceva, cum ar fi pinii de la procesor, placa ram sau placa video, daca e conectat tot cum era inainte, asta daca ai deconectat ceva, vreo componenta.

Depinde si ce ai folosit pentru a il curata, daca ai folosit un burete sau ceva foarte pufos/fragil se poate sa fi ramas pe o componenta si sa fi produs scurtcircuit, sau daca ai folosit un alcool mai puternic decat cel izopropilic pentru curatat se poate sa fi ars sau topit niste pini sau o parte din ceva pe acolo. De asemenea aspiratorul nu e indicat pentru curatat, poate trage componente.

| CautFilmHorror a răspuns:

Ai busit ceva inauntru. desfa-l si fa-l la loc