|

Problema de hardware: de multi ani imi curat singur pc-ul de praf, insa de data asta am facut-o lata. initial, cand l-am deschis, a beepait (in sensul ca ceva nu e in regula) si m-a intrebat daca deschid windowsul normal, l-am deschis, am intrat in desktop, totul era ok. si in loc sa ma folosesc de el, m-am gandit sa-i dau un restart. si de atunci nici nu a mai beepait, nici nu s-a mai deschis, pe ecran nu-mi apare absolut nimic! decat chenarul cu "no video imput". pc-ul PARE ca se dechide normal dar nu apare nimic pe ecran. cand l-am curatat de praf, stiu ca am atins cum nu trebuia sursa si memoria... m-am gandit atunci ca s-ar putea s-o fi facut lata. ce ar putea avea? cum as putea afla daca sursa este in regula? ce ma sfatuiti sa fac? daca nu pot rezolva singur, desigur, il voi duce in service!

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Scoate bateria de BIOS si lasa-l oprit scos din priza cateva minute iar dupa ii bagi bateria si il pornesti. Inainte de asta scoti placuta/placutele de rami si sufli putin in soket-ul memoriei, e posibil sa fi intrat praf acolo si nu mai face contact cum trebuie si de aici primesti eroarea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru WHeisenberg):

Am urmat pasii indicati de tine, intr-adevar intr-una din memorii era prins un fir de par de la pensula cu care am curatat pc-ul de praf. dar la repornire, de data asta a bipait insa tot nu se vede nimic pe ecran si nici pe tastatura nu se aprinde vreun led. condensatorii par a fi ok. sursa PARE a se comporta normal... ledul de la butonul de start se aprinde.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai urmează sa scoți placa grafica, apoi sa culegi si celelalte fire de la pensula, după care o pui înapoi la loc... evident ca toată problema este la placa grafica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NGheorghe):

Si care mai exact ar fi aceea?
http://cdn1.shopmania.biz/......~17432.jpg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci așa arată motherboard-ul tău atunci e bine. Ma așteptăm sa ai ceva implantat in mufa aia neagră si lunga - se mai numește si PCI Express x16. Dacă nu ai nimic implântat si monitorul îl cuplezi la mufa albastra înseamnă ca placa grafica este on-board (adică este integrată direct in motherboard). Se si vede procesorul grafic este cu radiatorul fără ventilator si deasupra la mufa neagră, acea PCI Expres.
Dacă nu ai umblat in BIOS atunci ai foarte mari șanse sa-ți meargă cu o placa grafica nou pusă in acea mufa, ( placa poate fi si veche - de proba), deoarece calculatoarele sunt setate sa pornească pe cele noi instalate... si de preferat sa pui una mai "primitiva" ce nu-i trebuie drivere speciale ( una pana in 256Mb de memorie proprie si fără ventilator). A doua happy proba, dacă prima nu da rezultate, poți sa o faci după ce resetezi BIOS-ul de la butonul de lângă cip, sau ii scoți bateria ( se vede ii rotundă ca o moneda) timp de 15 secunde - jumă de minut.
Ai grija la instalare ridici clapeta albă din capătul mufei si strangi bine șurubul si mufa de la monitor. Si de merge te poți uita in BIOS si in Windows sa vezi ce nu mai apare sau ce apare cu semnul exclamării in computer management.
As zice sa pornești Windowsul, prima data, in safe mode - F8 ( te documentezi)
Si dacă ai chef sa o mai si schimbi- placa grafica- atunci ar trebui sa prepari Windows-ul cu " add New hardware" si/sau " resetezi BIOS-ul. Te documentezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vezi ca s-a desprins legatura firelor la intrarea video cand l-ai deschis calculatorul tau!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează