| BeebeBell a întrebat:

Salut, am achizitionat acum 6 luni un PC nou, i-am instalat Windows 7 pe 64 de biti, totul mergea perfect, 150 de fps-uri pe LOL, HIGH, iar Very High il ducea foarte bine in 90-100, eram foarte multumit de calculator, dar am instalat Windows 8.1, ceea ce s-a dovedit a fii o greseala, deoarece FPS-urile mele au scazut de la 150, la 60, abia rulam un joc ca GTA San Andreas cu 60 FPS, aveam dropuri mare de FPS, apoi am instalat Windows 10, la fel aceeasi problema ca pe Windows 8, in cele din urma am revenit la versiunea de Windows 7, dar in continuare am niste probleme, League Of Legends, desi merge mai bine ca pe windows 8.1 si 10, pe medium - high il duce cu 70-100 fps, ceea ce ma nemultumeste, tinand cont de ce a aratat prima data. Intrebarea mea este de ce calculatorul meu nu are aceeasi performanta ca prima data? Toate Driverele sunt instalate corect, insa prima data mi-a instalat un prieten Windows-ul, dar nu cred ca e o diferenta, tin sa precizez ca in BIOS toate sunt cum ar trebui.
Specificatiile calculatorului meu sunt:
AMD Athlon II Dual Core 3.2 (3.6 turbo)
Amd Raden R7 240 2 GB
6 GB Ram
Stiu ca procesorul nu e nu stiu ce, dar totusi, ce ar putea duce la scaderea performantei asa drastice? Am incercat sa-l curat de praf asa cum am putut, dar nu-l pot desface deoarece am inca garantie la el.

Răspuns Câştigător
| DryIce a răspuns:

Tie iti face bottleneck placa video cu procesorul sad e prea slab procesorul pentru placa video, de asta ai dropuri mari. Normal ar fi sa iei cpu i5 (2 cores 4 threads macar) acuma ai 2 cores 2 threads. Sunt 100% sigur ca iti face bottleneck. Daca iei ultimate driver update la placa video poate se stabilizeaza putin, eu asa cred. Dar ia alt cpu si ai rezolvat. Un i5 e 800 lei nu e asa mult. Bafta. Scuze ca nu am crezut, am uitat de placa video ca e mai tare, m-am luat numai dupa cpu. Jocu merge hibrid, si cpu si gpu si de asta face dropuri.

7 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Urca si tu frecventa procesorului grafic si a memoriei placii video la maxim din overdrive. Probabil a ta a fost overclokata de cineva sau chiar de tine, si de aici acel boost de fps-uri.

| BeebeBell explică (pentru Jipa95):

Salut, nu am mai auzit de acest termen "overdrive", daca mi-ai putea explica mai amanuntit unde este si cum fac, si sper ca nu afecteaza un vreun mod negativ PC-ul, imi pare rau daca iti cer ceva stupid, dar chiar nu stiu, am cautat pe Google dar nu am aflat nimic util despre Overdrive.

| DryIce a răspuns:

Nu te supara dar cred ca minti. Cu dual core nu ai avut tu 100+ fps in lol pe highest graphics. Eu am i7 cpu si placa video gtx770m in oc puternic abia imi da 450 fps pe highest. Pe celalalt laptop dual core imi da 27 fps. Cum scoti tu 100+ fps la dual core? LOL e un joc ce merge pe procesor mai mult decat pe placa video, ceva de genu 60% cpu, 40% gpu. Din cate am vazut la mine la utilizations. Desi celelalte jocuri merg 80% gpu 20% cpu, acuma fiecare a facut cum a vrut jocurile.

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Poti incerca un oc la placa video daca te lasa voltajul. Daca tot ai pc probabil e unlocked biosul si ai acces la voltaje. Asa poti marii si clock=ul la cpu si la gpu. Desi la dual core nu stiu daca iti va da un 20 fps increase maxim. Da si tu print scren de gpu-z, cpu-z sa vedem ce rig ai. tongue

| BeebeBell explică (pentru DryIce):

Pai acua am 80-100 FPS-uri, cum sa nu ma crezi? Inainte sa vina minioni am 150, dar apoi scade brusc la 80-100 :), nu stiu cum se face poza la ce ai zis tu da ma gandesc ca asta e bine :)
http://imgur.com/JzvbgkE

| BeebeBell explică (pentru DryIce):

Cred ca la asta te-ai referit sa fac poza de fapt
http://imgur.com/q3duVgu

| DryIce a răspuns (pentru DryIce):

Eu am i7 cpu si gpu gtx770m, in oc imi merge 450fps constant si cu scena incarcata si fara nu conteaza. Eu tin la 60 fps locked ca si asa nu simt diferenta ce trece de 60 e degeaba oricum happy