| Fiully a întrebat:

Salut!
Am inceput sa ma uit pe net ca sa imi iau o placa video noua, dar tot ce gasesc ok este GDDR5, iar memoria mea RAM este DDR3.
Ce vreau eu sa intreb este daca ele sunt compatibile sau daca lucreaza separat una de cealalta, si daca nu, ati putea sa imi recomandati una?

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu are treaba una cu ailalta. Si eu am DDR3 si placa video cu DDR5. Mai important e ce procesor/sursa ai. Primul ca sa nu faca bottleneck prea urit, si a doua ca nu cumva sa pui o placa mai serioasa pe o sursa de doi lei si sa iti strici toata sandramaua. Deci zi ce procesor ai, ce sursa, si ce buget ai pentru placa video. Si ce ai vrea sa te joci/daca te joci, pentru ca evident nu are sens sa bagi o gramada de bani intr-o placa video pentru filme. Poti sa iei una SH la maxim 100 RON pentru asta.winking

| Fiully explică (pentru GabiDumitrescu):

Procesorul meu este un i5-2400, din pacate sursa nu o stiu, si bugetul ar fi undeva la un gtx 1050 ti (nu cred ca face bottleneck cu i5-2400), de jucat, in mare parte cs:go pe 4:3, dar mai am o intrebare, daca ai vrea sa raspunzi, este compatibil un AMD RX 570 cu placa de baza P8h61-m lx2, pentru ca este cam la acelasi buget ca un gtx 1050 ti si am auzit ca este mult mai bun, multumesc de raspuns! happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Fiully):

I5-2400 e ok, chiar daca e binisor trecut. Eu am i3-2120 care e cam din aceeasi generatie, dar atita vreme cit ne facem treaba cu ele... Legat de sursa, nu exista "nu stiu". Te uiti frumos in carcasa. Scoti panoul lateral si faci o poza la eticheta. Sau faci o poza partii din spate unde intra cablul de alimentare, posibil sa ne dam seama. O sa fie compatibila orice placa PCIex, nu asta e problema. In cazul tau, marea necunoscuta e sursa. Crede-ma ca nu vrei sa te joci cu asa ceva. O sursa ok - pe care sa o tii si peste 3-4 ani cand probabil - daca nu reusesti mai repede - o sa trebuiasca sa schimbi procesorul/placa de baza e pe undeva pe la 200 RON cel putin. Sau iei frumos una cu cel putin 5 ani garantie pentru inca vreo 50-100 RON in plus. Sau faci ca mine si iei una pasiva de la Seasonic cu 7 ani garantie... doar ca au si pretul pe masura alea. Bine, eu am aia de 460 W si a fost cu 7 ani garantie. Sau 8, nu mai stiu. Inca are garantie vreo 3 ani, cred. Oricum nu imi fac probleme, ca pana la sursa am si un UPS de nota 10. In alta ordine de idei, uite asa ceva - 144 de luni garantie, specificatii de top - https://www.pcgarage.ro/......um-600-w/. :)
Bine, ceva frumos pentru nevoile tale si cu o garantie foarte rezonabila de 5 ani ar fi asta:
https://www.pcgarage.ro/surse/thermaltake/smart-rgb-80-plus-500w/

| Impersonal a răspuns:

Umm... nu vad de ce nu, memoria video si ramii sunt nu au absolut nicio corelare intre ele.
Da, sunt memorii, dar una e folosita de placa grafica si alta de procesor, asa cum ai spus si tu, fiecare lucreaza separat.

| NLS a răspuns:

Raspunde la intrebarile lui GabiDumitrescu, pentru ca bottleneck-ul poate fi singura problema care iti va "tulbura fericirea".
...Si o sursa noname de 350-400W de la care incerci sa alimentezi alimentezi un GTX 1070.

| Ssssmokin a răspuns:

Sunt compatibile. RAM-ul placii video este diferit de cel al computerului.

| popM188 a răspuns:

Sunt compatibile.