| glock17 a întrebat:

Salut! Am o problema cu tastatura. Masa pe care sta pc-ul meu nu este lipita de perete, dar cand ating peretele cu un picior de exemplu, si orice parte laterala a tastaturii, electrocuteaza. Nu este foarte veche, are maxim 2 ani, si nici pc-ul nu este foarte vechi. Care ar putea fi problema si cum as putea sa o rezolv? Daca pun masa putin mai departe de perete problema inca persista, si parca electrocuteaza si mai tare.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Doar partile metalice pot da senzatie de electrocutare (si mai ales in mediu umed.
Incearca sa intorci stecherul calculatorului, respectiv a monitorului in priza (eventual a prelungitorului).
Cu un "creion de faza" se poate controla partea metalica, daca curenteaza.
Este recomandat sa folosesti priza cu pamantare!

5 răspunsuri:
| StefanescuDaniel a răspuns:

Buna dimineata! Poti incerca sa cumperi si sa pui intre masa si perete o bucata mare de burete izolator gen buretele de studiosau panouri acustice se mai numesc.

| anonimg a răspuns:

Pe mine mă pișca caloriferul în locul unde sărise vopseaua de pe el. L-am vopsit și nu am mai avut probleme cu el. Dar nu am auzit ca să se simtă un șoc atunci când se atinge peretele sau o tastatură de plastic.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu ai împământare!
Cine ți-a făcut instalația electrică a omis sa impamanteze prizele.
Cheamă un electrician să îți rezolve problema.

| glock17 explică (pentru anonimg):

Nu am zis ca e de plastic. Daca era de plastic nu curenta.

| Pacientul0 a răspuns:

Cel mai probabil, ai o problemă de împământare la priza unde e conectat PC-ul, sau la sursa de alimentare a calculatorului. Nu ignora, cheamă un electrician să verifice instalația și folosește doar aparatură cu împământare funcțională.