|

Salut am si eu o mica ideii am un mrelugitor de 3, 5 m usb si il am conectat la un incarcator de tableta cu urmatoarele specificati 5-9 volti si 2 amperi si am inpresia ca am pierderi de energie din cauza cablului daca lipesc la sfarsitu cablului un condesator pentru o firltrare si stabilitate de energie voi rezolva problema sau ce ar trebui sa am la fel si la intrare si la iesire, incarc cu el o tableta tip 2 in 1 cu windows si un telefon Allview p6 life si Asus trasformer book t100ha

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu cât cablul e mai lung cu atât pierzi mai multa energie. Încearcă sa folosești doar încărcătoare originale. Din câte știu eu Allview p6 life se încarcă la 5V cu 1A.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema e de la rezistenta firelor din prelungitor. In general, prelungitoarele nu sunt bune pentru incarcat. Solutia ar fi sa se puna in paralel peste firele de curent din cablul USB, alte 2 fire de cupru, de minim 1-1.5mm diametru (se sectioneaza putin cablul prelungitorului USB in apropiere de mufe si se lipesc 2 fire suplimentare in paralel cu firele existente) Oricum, va iesi un prelungitor mai urat ca aspect si mai rigid.

Rezistivitatea cuprului e de 1.72·10^(-8) Ω·m si daca presupun ca cele 2 fire de curent din prelungitor sunt din cupru si au grosimea de 0.3 mm, atunci rezistenta introdusa de acel prelungitor de 3.5m va fi de 1. 6617191 ohmi cum se poate calcula usor si aici http://chemandy.com/calculators/round-wire-resistance-calculator.htm

Caderea de tensiune pe 1.6 ohmi la 2A ar fi de 3.2V, iar din cei 5V cat scoate incarcatorul, vor ramane 1.8V tensiune la care ar trebui sa se incarce tableta sau telefonul. In realitate la 1.8V nu se incarca deloc, deci tensiunea nu va scadea atat de dramatic, ci se va opri pe la 4V si ceva, iar incarcarea se va face la un curent mic de ordinul a 100mA sau nu se va face deloc.

Daca firele din acel prelungitor ar avea 1.5mm in diametru, atunci cei 7m de cablu ar introduce o rezistenta de 0. 06ohmi si la 2A tensiunea pe fir ar fi 0.12V ceea ce ar fi acceptabil.
In afara de asta, nici contactele intre mufe nu sunt perfecte si introduc si ele rezistente in circuit si de asemenea vor scadea curentul de incarcare.

Nu am inteles ce inseamna "5-9 volti si 2 amperi"
Scoate 5V, 9V, 5.9V sau e reglabil intre 5V si 9V.
Un incarcator de tableta scoate de obicei 5V si ceva, sa zicem 5.5V maxim.

Alta solutie e sa se prelungeasca alimentarea la priza a incarcatorului asa incat incarcatorul sa fie cat mai aproape de dispozitivul de incarcat (telefon, tableta) pentru a putea folosi un cablu de incarcare scurt care sa nu introduca rezistenta suplimentara in circuit si sa nu se mai foloseasca prelungitorul USB.

Condensatorul...2013 - 2103 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Am si incarcatoru original de la telefon dar mi se incarca si de la incarcatoru de la tableta. nu pe incarcator scrie intre 5 si 9 volti si 2 amperi https://:///......DK79L7BBM/ ceva de genu este dar pe al meu asa scrie, la telefon am bateria de 4000mA,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează