| denisTiky a întrebat:

Am vrut sa imi schimb windowsul (de la 10 la 7) si am intampinat o problema, cand am apasat F12 pentru Boot Menu mi-a aparut acel meniu, dar nu pot sa selectez, e ca si cum ar fi blocat, si nu stiu de la ce este, tastatura imi merge, totul e ok, dar cand intru in meniul ala nu mai merge nimic, nici "Esc", nici "Enter-ul" si nici sagetile. Ce sa fac? dau funda!

Uite o poza cu meniul acela: https://imgur.com/a/7ceZMSU


P.S: Am modificat in BIOS la First Boot device CD_ROM si la Second Boot device HDD-CDROM (sau ceva de genul) si tot nu merge.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Probabil ai tastatura USB si nu este activat din BIOS.
1. Intrii in BIOS (del sau F2 sau F10, cand apare afisat pentru intrare), dupa care
2. Cauti in meniu optiunile de activare USB si le pui pe toate pe On (nu pe Auto! )
3. La terminare iesi din BIOS cu salvare.
Dupa acest reglaj tastatura trebuie sa functioneze si in Boot Menu.
Daca nu reactioneaza nici pentru intrare in BIOS, atunci vei avea nevoie de o tastatura PS2 pentru a intra in BIOS si a face activarile USB.

4 răspunsuri:
| denisTiky explică (pentru Bula):

Da dar cand am trecut pe windows 10 (anul trecut cred) nu am facut nici o schimbare acolo, dar mersi de raspuns, o sa fac ce ai spus sa vad daca merge!

| anonimg a răspuns:

La un pc mai vechi, erorile sunt la ordinea zilei. Multe dintre acestea se rezolvă cu un restart, si nici nu li se găsește o explicație.
Dacă tastatura merge atunci e bine.
Dacă selecția iti apare ca blocată, atunci pc-ul nu iti dă voie să executi comanda respectiva. Motivul poate că l-aș cunoaște numai dacă as butona eu calculatorul.
Caută să să selectezi din nou first boot device -cd/dvd rom si salvezi selecția. Iar când va apare "press any key to boot from cd/dvd" apesi tasta space si nu f12. F12 nu trebuie să îl apesi niciodată atunci când instalezi windowsul.

| BostanDaniel1974 a răspuns:

Fal pe stick poate merge

| denisTiky explică (pentru anonimg):

Bula a reusit sa imi spuna ce sa fac fara sa butoneze nimic... mersi de raspuns!