| Irina465 a întrebat:

As vrea sa imi cumpar un laptop nou si anume Acer Swift 1. Pentru cei care l-au cumparat, laptop-ul vine cu windows-ul preinstalat? Gen, la specificatii scrie ca are Windows 10 Home... acest sistem de operare are si aplicatiile Office?

4 răspunsuri:
| HappyUser a răspuns:

Salut! Nu este cel mai bun moment sa iti cumperi laptop nou, din cauza pandemiei si a muncii de la domiciliu/scoala online, preturile au crescut de la 2500 la 3099 lei, eu zic sa mai astepti.

| sierra1 a răspuns:

"Gen, la specificatii scrie ca are Windows 10 Home... acest sistem de operare are si aplicatiile Office?"

așa cum am mai spus: nu are aplicatiile Office!

| Irina465 explică (pentru HappyUser):

Problema e ca nu mai pot aștepta tocmai din cauza școlii online. Laptop-ul meu vechi începe să mă lase... o sa mai astept totusi o vreme, poate prind vreo oferta. Pe mine ma interesa daca este bun acest laptop.

| sbyred a răspuns:

E destul de ok pentru navigare si office. Vezi ca modelul sa aiba un ssd mai mare sau un hdd aditional. Pe eMAG vad doar 2 modele, amandoua avand un ssd de 256gb, nu e foarte mult dar te poti descurca. Pt windows preinstalat trebuie sa platesti in plus daca nu ma insel, si o licenta de windows nu e chiar ieftina happy. Oricum windows ul e gratis si il poti pana si activa din comand line sau cu unele programe. Cam toata lumea stie sa bage un windows, mai bine îi dai 10 lei vecinului sa ti l bage si aia e, si da windows 10 home cat si pro au aplicatiile office.

Eu personal am renuntat la windows deoarece e o bataie de joc, da, e mai usor de folosit dar iti mananca laptop ul, e ditamai monstrul de sistem, am vazut ca de la ultimele update uri s-a facut 6gb versiunea de 64 biti ceea ce e mult pentru un laptop sub 20 de milioane. Am mai observat ca cu putin timp au substrat hackerii codul sursa de la windows XP si i au dat drumu pe internet, acum toti pot afla baza pe care e construit windows ul si pot sa exploateze vulnerabilitatile, deci acum e posibil ca utilizatorii sa fie si vulnerabili la atacuri (zic si eu ce zice gura lumii ca tot romanul)
Dar daca nu il folosesti pentru shopping, sa faci plati ar trebui sa fie ok