anonim_4396
| Anonim întreabă:

După părerea voastră, care este cel mai bun sistem de operare Windows? Vă rog să vă argumentați alegerea/opinia voastră.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, fabricantii nu prea mai dau drivere pentru sisteme vechi, ca windows XP.
Intai trebuie verificat pe site-ul producatorului de baza si pe cele ale placilor de extensie daca exista drivere pentru sistemul de windows ce doresti a instala. Daca le-ai gasit pe toate, atunci le descarci sa le ai la indemana si poti sa te apuci de instalare.

Totusi, daca nu ai nevoie de jocuri, atunci mai degraba iti recomand sa instalezi un sistem Linux (Ubuntu, Mint, Lubuntu etc) care au toate programele uzuale necesare (inclusiv Office) chiar de la instalare si sunt asemanatoare cu windows-urile (cu mici diferente, ce le poti invata repede).
Nu trebuie sa cumperi licente (toate sunt gratis) si nu ai nevoie sa cauti drivere.
Mai mult, inainte de instalare poti incerca Linux-ul si - daca functioneaza cu sistemul tau - te si poti apuca de instalare.

12 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Linux Mint Mate. Siguranta, stabilitate, fiabilitate.

Bula
| Bula a răspuns:

Pana acum, consider, au existat doua versiuni bune de windows: '98 si XP SP3.
E adevarat ca nu au fost chiar "user frendly", deoarece au necesitat cunostinte de specialitate si studieri multe, dar odata reglate au functionat extrem de stabil, cu resurse foarte putine (fata de ultimile "inventii" w8-w10), ne-fiind necesare reinstalari repetate.
Am sistem cu win 98 instalat pe sisteme de chiar 10 ani si peste, care finctioneaza ireprosabil pentru lucru de birotica si sisteme industriale (unde nu se cere internet), sistemul meu de baza este cu win XP SP3 care functioneaza non-stop de peste 8 ani si nu a necesitat reinstalare (nu e folosit pentru jocuri! ), dar am si sisteme cu diferite versiuni de Linux, functionand fara probleme. Memoriie RAM folosite sunt de 128Mb (!)-2Gb, iar cel mai "puternic" procesor este un P4, seria D, cu 2600MHz.

Cred ca cele aratate inainte spun multe pentru cunoscatori.
Pentru restul raman upgrade-urile scumpe. Pentru domnie si...

| Anonim explică (pentru Bula):

Hi! Îmi mai poți spune dacă pe calculatoarele/sistemele (mai) noi și mai performante se pot instala sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 7, XP sau Vista? Îți dau funda dacă îmi răspunzi și la întrebarea asta.

| cristimihailov a răspuns:

Lasand la o parte opiniile cu privire care interfata e altfel si de ce, consider ca cel mai bun sistem de operare windows este cel care este intretinut si pentru care se ofera suport de catre Microsoft.

Acesta este windows 10.

| SilviaDulcik a răspuns:

Windows 10 este cel mai bun de când a apărut. Are suport pentru mai toate componentele hardware actuale, instalează drivers automat pentru toate componentele dacă există conexiune la internet. Îl folosesc de când a apărut varianta stabilă.

Răspuns utilizator avertizat
| StefanCosmin a răspuns:

Windows 7 professional este cel mai bun pentru toate PC urile, proaste sau bune

| nopainkiller a răspuns:

Salut!
Cu siguranta este Windows 10, pentru ca este un update pentru celelalte versiuni, insa daca ai un PC mai slabut atunci Windows 7 e mai bun! Intelegi ce vreau sa spun?

| acidelic a răspuns:

Daca ai un procesor mai mare de i3 eu recomand windows 10, consuma super putine resurse si se misca incredibil de bine.

| andreit05 a răspuns:

Consider ca Windows 10 este cel mai bun, deoarece ruleaza bine in general (aplicatii, ultimele jocuri aparute), ai drivere actualizate automat si nu se blocheaza, nu da BSOD-uri.

| Gabriel_Ghiran_1996 a răspuns:

Din opinia mea... cel mai bun sistem de operare windows la ora actuala este windows 8.1 deoarece este mai avansat ca toate sistemele de operare windows deoarece este singurul pe care poti folosi inetrnetul fara a fi plin de verificari(ca sa vada ca nu esti robot) si singurul care se misca extrem de bine si nu se blocheaza sau iti face drop-uri de fps-uri in caz ca vrei sa te si joci pe el.

| AstroNoot a răspuns (pentru Gabriel_Ghiran_1996):

Windows 10 e pentru gaming...In nici un caz Win 8.Despre ce verificari tot vorbesti?