| RobocopBuisness a întrebat:

Voi v-ați lăsa doar pe mâna antivirusului integrat din Windows 11 (Microsoft Defender)? Din ce am înțeles, telemetria din Windows nu are rol de antivirus, dar Defender are o opțiune prin care poate trimite mostre de fișiere suspecte către Microsoft pentru analiză (Automatic sample submission). Pe de o parte e bine, pentru că ajută la detectarea mai rapidă a malware-ului, dar pe de altă parte sunt întrebări legate de confidențialitate și dacă e suficient de bun față de alte soluții de securitate. Voi folosiți doar Defender sau instalați și alt antivirus?

10 răspunsuri:
| Dragosstpu a răspuns:

Microsoft, alaturi de celelalte mari firme din Big Tech (Apple, Meta, Google) sunt recunoscute pentru faptul ca pun profitul financiar mai presus de confidentialitatea utilizatorilor. Chiar vand datele lor la aplicatii terte. Desi au zeci miliarde de dolari profit. Cea mai buna solutie este folosirea GNU/Linux in loc de Windows.

Bula
| Bula a răspuns:

Eu folosesc Linux.
Nu am nevoie de Defender, nici de alti "antivirusi".

| gabicoo a răspuns:

Eu folosesc Avast Free dar mă gândesc serios să trec la Windows Security/Defender.

| Frank51 a răspuns:

Foloses cu mare succes doar windows cu ce vine el la pachet fără nici-o altă solutie antivirus pe mai mult de 250 de PC-uri și laptopuri, iar pe toate dispozitivele personale n-am avut niciun virus niciodată, pentru că știu cum să folosesc internetul happy

| doctorandus a răspuns:

Dap, Windows Defender e destul de bun la o folosire normala (deci nu descarcat prin partajare de fisiere).

Altfel, recomand ESET și Bitdefender. Ultimul se pare ca are o varianta gratuita.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Ideea e sa folosesti un singur antivirus, dar poti lasa Defender sa scaneze ocazional.

Există viruși și pentru Linux și Mac.

ESET consuma mult mai putine resurse si este mult mai rapid decat Bitdefender. Dar e cu plata.

| gllopel a răspuns:

Nici Windows 10 nu are antivirus bun desi s-a facut multa lauda pe tema asta.

| RAY a răspuns:

Daca faci cumparaturi online iti recomand, valabil si pe telefon, e usor sa te virusez fara un antivirus online, alege bidifender