| dianainsta01 a întrebat:

Am o problema cu telefonul. Mi se instalează aplicatii singure, sunt bântuită non stop de reclame, mereu când intru pe google si deschid o fereastra mi se deschide inca una care nu are nicio legătură. E insuportabil. Am incercat deja sa imi formatez telefonul, nu pot sa imi dau seama cu ce aplicatie au venit la pachet virușii astia. Am incercat si cu antivirusil, nimic nu functioneaza. Aveti cumva idee cum pot sa rezolv problema?

10 răspunsuri:
| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns:

1.Scoate cardul de memorie și bagă-l în PC prin adaptorul cardului și scanează-l.
2.Reinstalează sistemul de operarea a telefonului cât timp ai cardul scos, așa nu pierzi date importante.

Cauți pe youtube "reboot android device" sau "reinstall os android", adic[ mă rog, ce sistem de operare ai tu. Este simplu, n-ar trebui să-ți ia prea mult.

| SasNetRomania a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

Bravo ma, te crezi pe pc laughing unde ai vazut tu reinstall? reboot este stingere.
@dianainsta01 salveaza tot ce ai important pe pc.
Formateaza cardul pe pc.
Reseteaza din fabrica telefonul ( meniu-setari-backup si resetare) cu optiunea stergere totala activata.
Atentie: Trebuie sa fie cel putin 60% bateria incarcata.
Si pe viitor nu mai instala toate jocurile si aplicatiile anonime, ci doar de la companiile mari. In acelasi timp foloseste doar magazin play nu alte "magazine" virusate.
De reclame poti scapa doar cu Root.
Contact:
Skype: sas.samp
Email: sasn3t@gmail.com

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru SasNetRomania):

Actualmente reboot se traduce cu "repornire". Dar da, l-am folosit eu prost cuvântul în momentul de față, scuzele mele. laughing
Utilizarea cuvântului "reinstall" este foarte corectă și pentru telefon, dar nu în cazul acesta, pentru că ceea ce se face nu este reinstalarea sistemului ci se face resetare la setările din fabrică, deci ar fi trebui să zic "reset" probabil.

PS: Și pe lângă metoda oferită de tine, se mai poate și prin închiderea telefonului iar apoi intrării in BIOS, selectând acolo wipe data/factory reset. happy

| SasNetRomania a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

Te iertlaughing
dar vezica in capul tau e o amestecatura intre telefoane si pc.
1) Reinstall nu exista pe telefoane/tablete doar la pc, la telefoane se numeste Resoft si pentru o fetita e destul de greu.
2) Biosul este doar la pc/laptop NU la telefoane/tablete, acolo se numeste Recovery, in care se lucreaza destul de greu daca esti fetita.

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru SasNetRomania):

1) Resoft nu există ca și cuvânt în limba engleză, ci doar "soft" - cuvânt presupun familiar majorității. Verifică dicționarul. Am dat chiar și un search pe google căci m-am gândit că o fi un idiom sau ceva genul, nimic, rezultate constând în ReSoft drept un substantiv personal(firme, nume de nu-știu-ce, și ce o mai fi). În orice caz, te pot asigura că nu e corect "resoft" în niciun caz. Și da, termenul de "reinstall" la sistemele de operare de pe telefoane aparent e cel mai folosit pe forumurile englezești. (de exemplu, în cazul în care vrei să reinstalezi android-ul, dar o altă versiune)
2) Da, m-am exprimat prost, ai dreptate, acela este Recovery la ce m-am referit eu.
Și nu, BIOS-ul nu se numește Recovery aici, gresești. BIOS-ul și Recovery sunt două lucruri diferite. Telefoanele/tablete au BIOS doar că este numit Bootloader. Funcțiile, din ce-mi amintesc, sunt aceleași doar că Bootloader este folosit în sistemele înglobate(integrate), adică care-s bazate pe microprocesoare.

| SasNetRomania a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

1) Resoft este termen generic service-urilor GSM, si nu gasesti in dictionar e normal. Nu incerca sa ma corectezi ca nu ai sanse, nu sunt copil, lucrez in domeiu happy
2) Recovery e un fel de bios, nu am zis ca e fix la fel. Bootloaderul este cu totul altceva, nu te poti juca cu butoanele de volum, doar sa intri in el. Spune-mi te rog cum poti reseta telefonul din biosul tau(bootloader) laughing)? Ala e recovery, unde poti resetawinking.
Stai in banca ta, Mersi

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru SasNetRomania):

1) Ai vreo dovadă a existenței cuvântului? Căci eu am multe dovezi a inexistenței sale. N-am auzit pe nimeni vreodată(cel puțin nu pe cineva britanic/american/francez/român) care să folosească termenul. Nu are nicio definiție pe net, iar pe net chiar și cuvintele neexistente-n dicționare sunt definite. Nici pe forumurile GSM nu se poate găsi. Și tot așa pot continua. Eu cred că e o eroare la nivelul englezei, chiar de lucrezi în domeniu(motiv pentru care ai aprecierile mele).

2) Bun, nu lucrez în domeniu, deci nu pot zice sigur. Mă orientez după cunoștințele de calculator în mare parte la ceea ce zic. Nu mă supăr dacă greșesc, mai învăț. Măcar de dau mâine colțul, rămân cu ceva în cap.

"A boot loader is a computer program that loads an operating system or some other system software for the computer after completion of the power-on self-tests; it is the loader for the operating system itself, which has its own loader for loading ordinary user programs and libraries. The boot loader then loads and executes the processes that finalize the boot."
Ei bine, am zis căci este BIOS-ul telefonului căci se comportă ca un BIOS din ce bine vezi și tu.
"In Android, recovery refers to the dedicated, bootable partition that has the recovery console installed. A combination of key presses (or instructions from a command line) will boot your phone to recovery, where you can find tools to help repair (recover) your installation as well as install official OS updates. "
Ei bine, Recovery se aproprie și el, dar Bootloader-ul ca și funcțiile pe care le îndeplinește, se comportă mai mult ca un BIOS. (opinia mea)

| SasNetRomania a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

Nu am nevoie de dovezi ca nu sunt copil ca tine sa traiesc pe net. Si nu am ce sa iti dovedesc tie nimic. eu ma bucur ca nu te pricepi.
Sunt sigur ca sti si tu de acele cuvinte care incep cu "RE" dar ai vrut sa pari inteligent si ai luat-o la "gurita: din pacate sad. Sfat: Stai in banca ta.

Ramai in lumea ta cu acele confuzii grave. Macar nu mai da sfaturi eronate ca e plin internetu de pusti ca tine generatia faceb0u care se cred mari experti.
Un copil care confunda un amarat de Reboot cu reset sau spune ca telefoanele au bios si da exemplu bootloaderul care nu are nici-un fel de legatura inseamna ca grav rau
Bootloaderul in afara sa il deschizi si sa il blochezi nu poti face altceva. Nu stiu cum poti tu sa resetezi un telefon din bootloader laughing. Ala e Recovery gen Bios. Desi termenul de bios nu e corect la telefoane/tablete.
Salutare. Nu te mai obosi sa imi scrii, m-am convins de tine, pierd timpul meu pretios degeaba.
REsoft
REupload
REformat
REloaded
REdownloading

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns (pentru SasNetRomania):

Ai dreptate de punerea prefixului "re" pentru anumite cuvinte în limba engleză, dar termenul tău încă rămâne irelevant. Faza e că restul termenilor oferiți de tine se pot găsii în diverite discuții, dar "resoft" este inexistent. Nu mereu punerea unui "re" ca prefix e corectă. Și eu te las în lumea ta cu limba engleză, și crede-mă, știu mult mai bine cu ce se mănâncă aceasta decât știi tu de telefoane.

Îți reamintesc că și tu ești puștanul care încurcă "reboot" cu "stingere" cică, deci nu te mai ambala și stai în banca ta înainte să te dai mare pe aici. (încă odată dovadă că ai probleme la engleză, bagă mare la ea)

BIOS-ul și Boot loader-ul îndeplindesc aceleași funcții din ce ai văzut foarte bine și-n definiție, dar tu nu știi engleza așa că probabil nici n-ai citit-o. Bootloader-ul nu face altceva decât să se închidă și să se deschidă? Ești ori ignorant, ori tu chiar ai făcut 8 clase de școală și după te-ai băgat la lucrat în GSM. Loadbooter-ul încarcă sistemul de operare și alte programe, verifică componentele, face anumite auto-testări pentru verificare funcționalității și etc. Deci e foarte coerent să zic că sunt aceleași lucruri. Tot te mănâncă urechea să mă contrazici? Informează-te, ai netul la dispoziție, o să vezi că ai dreptate. Sau poți ca tu să rămâi în lumea ta și să crezi ce vrei să crezi.
M-am obosit să-ți scriu ca să-ți reamintesc cât de ignorant și pueril ești, comportându-te îngâmfat fără vreun motiv anume. La revedere.

| SasNetRomania a răspuns (pentru ɗєʌɗvơɪƈє):

OK, Ramai in lumea ta de copil, stiu ca e varsta critica unde toti va credeti cei mai destepti si ce mai "smecheri" din pacate este exact invers.
Ti-am mai spus, eu nu traiesc de pe net ca tine. Netul e plin de chestii bune si rele, iar tu din pacate ai luat ce e mai prost. Nu mai zi la nimeni ca biosul e bootloaderul ca te faci de ras singur laughing.
Drept dovada nici cuvantul reboot nu sti ce inseamna.
Nu ai tu varsta amice cata scoala am eu, si nu vreau sa ma laud.Inainte sa ma contra-zici pe mine, cauta-ma pe google si afla cine sunt.
Cum ai putea da hard reset la un telefon din bootloader copile?! te auzi ce zici? Ai si tu un smartphone de 2-3 ani si te crezi stiutor? Butonez si testez androdiul inca din 2006 probabil nici nu erai nascut.
Nu sunt ignorant dar imi este mila de copii care habar nu au in acest domeniu si claxoneaza aiurea.
Ramai in lumea ta, eu din "munca" mea si cu "engleza" mea castig cat tot neamul tau la un loc happy. Vorbim peste 10 ani pana atunci ai de studiat.
Salutare