| imarele a întrebat:

Bună dimineața. Am o întrebare. Vă rog frumos să-mi spuneți cum să-mi plătesc factura Vodafone. De două luni m-am mutat în Ungaria. Salariul primesc pe card în forinți. Pe siteul Vodafone se poate plăti suma fie în euro, fie în lei. Am încercat să studiez cursul euro pe siteul bancii emitente de la care am cardul Mastercard și suma de plătit ar fi undeva la 13.440 forinți.(185 lei sau 40.38 euro) Sunt însă în dilemă. Să plătesc factura în lei sau Euro? Am încercat să citesc articole pe net dar confuzia e mare. Nu-mi dau seama dacă voi fi taxat mai mult dacă conversia o fac în lei sau euro. Probabil diferența va fi mica.

Răspuns Câştigător
| DumitruDaniel a răspuns:

Fa plata in lei..Nu in euro...chiar dacă ai forenti..comisionul e unul mic, nu te speria. Funda?

| imarele explică (pentru DumitruDaniel):

Mulțumesc frumos. Voi reveni cu rezultatul

| imarele explică (pentru DumitruDaniel):

E incredibil cât de neprietenos e sistemul bancar din Ungaria. M-am mutat aici și după cum am scris în prima postare sunt legat de Vodafoneul din România timp de doi ani prin abonament și întâmpin dificultăți de plată pentru că am refăcut încă înainte de plecare un cont Ing gândindu-mă la o soluție de plată ușoară și la îndemână. Da, așa m-am gândit că va fi mai ușor, dar nu mi-a trecut prin cap ce taxe mari sunt în Ungaria în sistemul bancar. Nu doar transferul de bani te coastă mult dar și deținerea unui card, iar fără card nu te angajează. Așa că n am avut de ales, am căutat soluții proprii care nu sunt întotdeauna bune. În prima lună pentru cardul mastercard am plătit cu toate costurile/comisioane nu mai puțin de 7330 forinți (103 lei), am inclus aici și transfer de 30 mii forinti (420 lei) pentru că mi s-a golit si contul Ing. Mă simt supărat că am pierdut atâția bani.(103 lei pentru deținerea unui card cu un transfer de valută de 3030 forinți (44 lei- îmi vine să mi smulg părul de nervi) Am încercat și varianta de transfer bancar dacă tot a trebuit să mi încarc contul din România de pe aplicația Ing și am trecut doar prin stres. Am uitat că transferul bancar are durata chiar și de 3 zile până întră banii pe contul Vodafone. Nu am să mai plătesc în acest mod. E foarte neplăcut că locuiesc departe de cel mai apropiat oraș mai mare. Nu am timp din cauza locului de muncă nici să rezolv chestiuni la banca locală. Sora mea mi-a zis că și la alte bănci nu scăpam de prețul mare pentru un card bancar. În fine am plătit factura și pentru încă 2 luni am scăpat de griji. După ce am trecut prin toate astea am reușit săptămâna trecută să fac și honebank. Mi s-a spus că voi putea transfera bani cu costuri mai puține. Vom vedea dar mi se pare foarte complicat cum se face un transfer pe sietul lor. Sper să scap într-o zi de abonamentul Vodafone și voi inchide și contul din România. Până atunci însă va trebui să încerc și varianta de plată online pe sietul Vodafone din România cu cardul cu forinți. Să văd cât îmi ia atunci și am să vă imformez, că poate experienta mea va fi de folos pentru alții. Să știe la ce să se aștepte în Ungaria. Din acest punct de vedere România stă mai bine, e un sistem bancar mai prietenos.

4 răspunsuri:
| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Pentru asta ai avea nevoie de Revolut, cardul face conversia avantajos, extrem de aproape de cursurile bancare reale. Si din ce stiu nici nu se percepe comision indiferent de plata pe care o faci.

| imarele explică (pentru CiupercuțulCrăcănat):

Exact care sunt pașii? E sigur? Eu am Mastercard Vineri mi l-au emis. Încă nici nu e activată. Urmează să fac operațiunea mâine. Ideea e că am pentru 2 ani o factură de plătit la Vodafone și caut soluții. Sunt într-un loc destul de izolat. Nu-mi permit să merg mult la oraș ca să trimit bani pe contul din România. Dacă aș putea să plătesc direct de pe sietul Vodafone. Acest Revokut e necunoscut pentru mine. Îmi zici te rog pașii de făcut? Mulțumesc frumos oricum pentru răspuns.