| Sandu3 a întrebat:

Salut.Am o mica problema la care nu m-am asteptat si nu stiu sa o rezolv.Telefonul meu are radio din fabricatie si merge cu o perreche de casti cu jack de 3.5.Toate bune si frumoase pana azi cand i-am pus o pereche de casti cu usb-c si constat ca nu mai merge radioul.Conform normelor Uniunii Europene toate telefoanele vor avea numai USB-C incepand de la 1 ianuarie 2025, deci cum va merge un radio de pe telefon in aceste conditii? Stiu ca firul tine loc de antena.Pe jack merge, nu si pe casti USB-C.Desi au fir amandoua.

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, antena pentru radio merge doar prin jack.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut Sandule. Păi noi chiar avem aparate de radio. Acu' ce mai poți face mătăluță (dar nu funcționează cu toate telefoanele) conectează un set de căști Bluetooth la smartphone. Si in loc de antena doar un cablu cu 3.5 jack. Nu îți trebuie căști pe el. Trebuie sa fie izolate firele (sunt trei, semnal roșu/alb și masa). Izolate cu banda electrica, faci o buclă la capăt (adică îndoi cablul într-o buclă) pe care o lipești tot cu banda izolatoare a (cel mai simplu mod de a confecționa o antena FM). Bafta

| darrio2007 a răspuns:

Pentru că functionează doar pe jack. Logic.
Poti folosi casti prin bluetooth.

| Sandu3 explică (pentru darrio2007):

Am 3 perechi de casti bluetooth si toate dupa cateva minute au intreruperi de semnal. Posibil sa fie din telefon, nu stiu exact.Pentru ca nu pot sa aiba aceeasi problema toate trei.Sunt noi.Tocmai asta am vrut sa evit.Intreruperile.Credeam ca merge prin casti usb-c dar din pacate nu merge deloc.

| darrio2007 a răspuns (pentru Sandu3):

Se pare că problema este la telefon.

| Sandu3 explică (pentru AsgaardSephiroth):

Am 3 perechi de casti bluetooth si toate dupa cateva minute au intreruperi de semnal. Posibil sa fie din telefon, nu stiu exact.Pentru ca nu pot sa aiba aceeasi problema toate trei.Sunt noi.Tocmai asta am vrut sa evit.Intreruperile.Credeam ca merge prin casti usb-c dar din pacate nu merge deloc.Nu am stiut ca nu merge.Credeam ca daca are fir nu mai conteaza ca e jack sau usb-c.Se pare ca m-am inselat. Cele usb nu preiau semnalul FM.

Posibil.Insa ma gandesc sa nu cumva sa aiba ceva si aplicatia de radio.La buguri ma refer.Si atunci din cauza lor se intrerupe la mine indiferent cat de multe casti as folosi.O sa schimb aplicatia sa vad...

| darrio2007 a răspuns (pentru Sandu3):

Spuneai că are radio din fabricatie. Sau tu ti-ai instalat aplicatia?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Sandu3):

Salut din nou Sandule. Așa este, cele usb nu au și rol de antena. In același timp, daca ai 3 perechi de căști Bluetooth si ai întreruperi de semnal (mă refer și înafara casei, unde posibil sa ai interferente daca ai alte module Bluetooth) înseamnă că este i problema la modulul Bluetooth din telefon - componente electronice problematice, imposibilitatea unui update/ sau upgrade, incompatibilitatea dintre device-uri (ex smartphone are Bluetooth 3.0 și tu ai căști 5.3). Și nu în ultimul rând, un modul (cip) Bluetooth slab care nu poate separa frecvențele. Bluetooth merge in jurul a 2. 4GHz TX/RX. Rețelele WiFi sunt deocamdată pe 2.4 GHz respectiv 5GHz. Rețeaua mobila de tip 4G/LTE este pe 600MHz până la 2.6 GHz. Se poate sa ai un modul Bluetooth care nu poate (eficient) sa separe interpolarea de frecvente.

| sierra1 a răspuns:

"toate telefoanele vor avea numai USB-C incepand de la 1 ianuarie 2025"

corect - la incărcare!

Da,are radio FM din fabrica dar am instalat si eu ceva din Magazin Play, separat.Radioul FM din telefon il ascultam cu castile cu jack, punand azi castile cu USB-C credeam ca merge la fel, dar castile usb-c se pare ca nu preiau semnalul FM asa ca nu merge.Iar prin casti wireless am intreruperi destul de des si trebuie sa scot telefonul din buzunar, sa caut potul de radio, sa-i dau drumul din nou si crede-ma e frustrant.

| Sandu3 explică (pentru AsgaardSephiroth):

M-am gandit si eu ca poate fi de la telefon.Are Bluetooth 5.0 iar castile sunt5.3.Dar am citi ca acest Bluetooth e retroactiv adica 5.3 inglobeaza si ce are 5.0, deci castile merg.Si merg,da, dar la cateva minute am intreruperi si trebuie iar sa bag mana in buzunar, sa scot telefonul, sa caut din nou postul de radio, sa-i dau drumul si crede-ma e destul de frustrant.Credeam ca cu aceste casti USB-C am rezolvat problema dar se pare ca ele nu merg deloc.Nu am stiut pana azi.Credeam ca daca au fir, merg.Dar de fapt ele nu preiau semnal FM deloc.Pentru ca sunt digitale nu analogice ca jackul 3.5.M-am inselat...asta e.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Sandu3):

Oo, stai că se schimba problema. Trebuie sa restartezi aplicația? Dacă da, înseamnă că suportul lor pentru diferite configurații este defectuos și, evident îți recomand un third party radio app in acest caz.

| Cipi1212 a răspuns:

Ar trebui să folosești căștile proprii ale telefonului.