| Monkeydluffy033 a întrebat:

Salut. Am o problema, in ultimul timp primesc apeluri ciudate pe telefon cum ca i-am sunat eu dar erau numere care nu le cunosc si nu le am trecute in agenda, cum fac sa scap de apelurile astea ciudate?

Credeti ca sunt inselatoare apelurile astea?

4 răspunsuri:
| Barnaba a răspuns:

De înșelătoare, sigur sunt înșelătoare, am observat și eu ca s-a înmulțit în ultima perioada numărul apelurilor necunoscute. Nu cred ca poți scăpa de ele înainte sa fii sunat, dar le poți bloca după ce te sună si realizezi ca acele apeluri sunt înșelătoare.

Bula
| Bula a răspuns:

Probabil, te suna persoane, care au fost apelate cu numarul tau prin Whatsapp, de pe conturi "sparte".

| mariuspinciuc a răspuns:

Personal am pățit și eu astfel. Problema este că degeaba le blochezi deoarece fiecare apel este dat de pe alt număr. Cum am scăpat? Printr-o măsură radicală luată într-o anumită perioadă de timp și anume, am instalat programul Truecaller apoi i-am dat să blocheze tot ce e număr de telefon care nu se regăsește în agenda mea. O perioadă am primit notificări că s-a blocat numărul cutare, numărul cutare după care treaba s-a liniștit. Programul Truecaller îți spune într-o anumită măsură inclusiv identitatea apelantului (funcție de cum e identificat numărul) chiar dacă nu ai persoana respectivă în agendă. Au fost cazuri când spre exemplu m-a sunat un anume Gigi, Truecaller îmi zicea că mă sună Gigi, îi răspundeam cu Salut Gigi iar el mirat mă întreba de unde știu cine e. Acuma de unde au ăia numărul tău? din multe locuri. Spre exemplu mie mi l-au luat de pe OLX când am dat ceva anunțuri (spun asta deoarece am observat că m-au sunat imediat după ce am dat anunțurile) apoi am făcut prostia să pun numărul de telefon în parbriz la mașină să fiu sunat când parchez dacă blochez pe cineva. Gândește-te pe unde ți-ai lăsat numărul de telefon deoarece faza cu spart Whatsap-ul e mai greu de făcut. O grămadă de apeluri fake am primit și atunci însă le-am rezolvat. În prezent le-am deblocat însă eu din principiu nu răspund la numere necunoscute. Dacă e vreun cunoscut care vrea să mă sune și nu cunosc numărul, n-are decât să-mi scrie un SMS cine e apoi îl sun eu înapoi. Ultima chestie, dacă sunt înșelătoare: în primul rând sunt mulți pușcăriași care manevrează oamenii cu metoda accidentul. Apoi sunt foarte mulți care se dau că lucrează la bancă îți zic că ai ceva bani rămași de la cupoanele lui Văcăroiu însă trebuie să-i dai datele de pe card și un cont ca să-ți bage banii (am pățit personal). Cum faci să fii un pic înaintea lor? Răspunzi la telefon dar nu spui nimic. Îl lași să vorbească el primul, să zică el ALOOO!, mă auziți? Poate îi recunoști vocea (vreun cunoscut). Dacă nu-l recunoști nu spui nimic și închizi. Dacă e cineva care are neapărat vreo treabă cu tine te va resuna înapoi de multe ori, de pe același număr. Dacă doar te-a încercat, nu te va mai suna. În concluzie, repet, eu personal nu răspund la numere necunoscute ceea ce îți recomand și ție să faci.

| 9PM a răspuns:

La fel pățesc și eu! Înainte îmi apărea posibil spam, acum vad că nu mai îmi apare nimic!