Rămâi la Samsung (şi cu Android)! Dacă treci pe Apple vei face un downgrade. Asta e părerea mea obiectivă, nu pentru că aş fi fan al unei companii.
Cel mai bun smartphone al momentului (şi pentru afaceri) este Samsung Galaxy Note 8, dar momentan prețul e cam mare (costă cât un iPhone). S Pen-ul, ecranul mare şi funcțiile de multitasking îți vor fi de mare ajutor fiindcă gama Note a fost concepută pentru utilitate practică, nu pentru fashion aşa cum e iPhone-ul.
Dacă nu alegi un Note (fie şi 4 dacă nu 8), atunci mai recomand telefoanele de la Sony (asta e recomandarea mea subiectivă).
Dacă totuşi vrei Apple, atunci alege varianta Plus pentru că are rezoluția ecranului mai mare (FullHD - ca să nu-ți strici ochii aşa tare - în loc de HD) şi o baterie puțin mai mare. Dar, trecând pe iPhone, vei pierde multe funcții utile şi libertatea aproape totală pe care ți-o oferă Androidul. Ce-i drept, scapi de viruşi.
Şi o ultimă recomandare: indiferent ce smartphone ai alege, dacă te interesează şi camera sa, atunci ai mare grijă să aibă stabilizare optică a imaginii (OIS)!
Din experienta fara a jicni pe nimeni iphone e mai cool,de ce, ca e Apple, dar sa stii ca nupe Samsung nu poti face ce faci pe Apple, eu am si si, la schimbarea care vrei sa o faci iti recomand iphone pentru mediul de afaceri dai mai bine la stil si la programe, dar sunt multe cu plata la iphone la Samsung nu si daca vrei plus e plus are cateva lucruri in plus unpik de viteza ceva la camera si ceva programe deci incearca Apple si vei vedea.
Daca vrei un telefon care sa fie mai "business", pe langa cele oferite de Blackberry, iti recomand Samsung Galaxy Note 8.Personal si eu vreua sa imi fac un upgrade de la S7 Edge. Dupa ce am studiat minutios piata, vizionand multe review-uri, citind comentarii despre LG V30, Iphone X sau Note 8 am ajuns la concluzia ca tot Note 8 ar fi varianta ideala.Recunosc ca acum o luna doream sa renunt la Samsung, dar din ce m-am documentat, Note 8 o sa fie flagship-ul anului 2017.Personal,iti recomand un Note 8.
La camera nu numai la stabilizare optica sa te uiti, dar si la diafragma. Momentan, recomandarea mea ar fi un note 8 daca ai un buget destul de mare pentru el. Succes oricum!