| ilovemilka a întrebat:

Buna,tpu...Am nevoie de ceva ajutorbatting eyelashes
Propozitia subordonata din fraza" Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este:
a.atributiva
b.predicativa
c.subiectiva
Dau fundita:*

Răspuns Câştigător
| BerryLove a răspuns:

Buna :*
E subiectiva happy

60 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Pfai! M-ai spart! O explicatie mai academica n-ai putut gasi? Ai scris 3 randuri, din care nici macar unul coerent. Te rog, spune-mi ca nu te faci profesor, ca se duce invatamantul romanesc de rapa.

| Dianaaaaaaaaaaaaaaaaaa a răspuns (pentru unDESTEPT):

Dar ambele variante sun bune, si unDEstept-ule, sa stii ca nu esti tu cine stie cine aici sa comentezi atata, fiecare cu parerea lui, si profesorii nu sunt prosti! Asteptam baremul si vedem, nu contrazice parerea altora. Fiecare crede ce vrea. Eu am fost la examen si am scris subiectiva, acum restul ramane de vazut!

Cred ca ti s-a argumentat suficient de ce e subiectiva. E adevarat, POATE fi si predicativa, nu DOAR predicativa. Si baga-ti insultele undeva, ca nu esti tu, un student cu muci la nas, in masura sa jignesti elevii si profesorii cu mult mai multa experienta.

| unDESTEPT a răspuns (pentru raluk27):

Raluk cu k desteapta pamantului rolling on the floor) daca nu iti dai seama din ce am scris eu ca dificultatea e subiect e clar laughing))))

| Roberta00 a răspuns:

E SUBIECTIVA toata ziua
pentru ca dac a contragem iese :
Aceasta este dificultatea
aceasta e articulat la fel si dificultatea deci se ia in ordine de la stanga la dreapta :aceasta=subiect este dificultatea=pred nominal
si nu poate fi predicativa deoarece dupa un verb copulativ urmeaza predicativa.de unde si pana unde a jena e copulativ?
Si cei ce au schimbat ordinea adica au zis"dificultatea este aceasta"normal ca au luat-o predicativa si nu e bine.
In concluzie e subiectiva!

| viperX a răspuns:

Este predicativa happy, fa inversiunea : Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza. Daca pui intrebarea de subiect : Ce ma deranjeaza? Dificultatea ma deranjeaza, deci propozitia are subiect, atributiva nici atat, deci este predicativa happy

| Dooolce a răspuns:

Subiectiva deoarece si profa de romana ne-a zis si are aspect impersonal

| Roberta00 a răspuns (pentru viperX):

De ce sa faci inversiunea? Ca sa iasa predicativa?
Aceasta este dificultatea sau Dificultatea este aceasta? stiu ca nu suna dar nu gandesc acum la contragere.
si la prima prop aceasta=sb la a 2 a aceasta = pr...deci daca se respecta ordinea e toata ziua subiectiva.Nu pricep de ce o rasturnati voi astia mai cu motlaughing

Desteptule, cu caps look, e clar ca tu ai o problema ce tine de modul in care te exprimi. Si e una majora, tinand cont ca esti student la filologie, asa cum sustii.

| raluk27 a răspuns (pentru Roberta00):

Cred ca lumea complica lucrurile mai mult decat e cazul. Da-o-n ma-sa de fraza si hai sa luam lucrurile ca atare, fara inversiuni, fara conversiuni, fara a o citi de la coada la cap. Citim fraza asa cum apare ea: Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii. Cine este dificultatea rasfoirii? E ca si cum te-ai scarpina la urechea dreapta cu mana stanga. E subiectiva si atat!

| unDESTEPT a răspuns (pentru Roberta00):

Si daca contragi fara sa inversezi vine: Jenantă este dificultatea.

BTW E CHIAR ASA DE GREU SA OBSERVI CA DIFICULTATEA E SUBIECT IN PROPOZITIA REGENTA?

| Roberta00 a răspuns (pentru unDESTEPT):

PE CUVANTUL TAU CA DIFICULTATEA E SUBIECT? DE NUME PREDICATIV AI AUZIT? vedem noi baremul acum sa vedem care pe care.

| Roberta00 a răspuns (pentru raluk27):

Normal ca e subiectiva dar daca o iei dificultatea este jenant sau mai stiu eu ce iese predicativa asa cum au luat-o multi.

| unDESTEPT a răspuns (pentru unDESTEPT):

"Dacă pui subordonata după principală şi nu înaintea ei, aşa cum este în textul original, şi faci contragerea (Dificultatea răsfoirii este jena - n. r.), lucrurile sunt mai clare. Subordonata este predicativă", a explicat pentru gândul Irina Georgescu, profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional Sf. Sava din Bucureşti.

ATI LUATO TOTI IN GURA

| Roberta00 a răspuns (pentru unDESTEPT):

Ai putea incepe sa iti ceri scuze si sa iti schimbi numele fraierici.
uite si baremul http://subiecte2012.edu.ro/2012/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/ te-am pupat!:*:))
ce sa stie aia daca a facut romana cu femeia de serviciu:-j

Vezi ca plange cratima. Vai de capul tau! Si mai spui ca esti student la litere sau mai stiu eu ce.

| Laura1092 a răspuns:

Au aparut baremele de notare pe EDU.ro si comform lor propozitia citata de catre tine este subiectiva

| beautifulkiss a răspuns:

Eu am pus subiectiva si in barem tot subiectiva e. Uitati aici:http://www.gandul.info/news/evaluare-nationala-2012-barem-la-romana-9779568
Teoretic sunt corecte ambele variante, dar ei au luat doar subiectiva.
Si acum fara suparare, dar nimeni nu e prost daca a spus subiectiva sau nu, oamenii mai fac si greseli.

| ilovemilka explică (pentru Adișa_9127):

Eu am pus tot subiectiva.

| Bujie007 a răspuns:

Intr-adevar este subiectiva! Eu am scris predicativa, si nu numai eu! Peste jumate de la mine din clasa a scris predicativastraight face

| SmiiileXoXo a răspuns (pentru raluk27):

Si daca o iei care este dificultatea rasfoirii [cea ce ma jeneaza ] este?

| AsianDramaAddicted a răspuns:

Nu pot sa-mi dau seama cum e subiectiva. subiectul este "dificultatea".sa zicem ca nu e "jenant" prin contragere. sa zicem ca e "lucrul jenant" deci "dificultatea rasfoirii este lucrul jenant" e predicativa (Cel putin din punctul meu de vedere)

| dragons22 a răspuns (pentru bestboy30):

Da dar trebuie prop subordomata nu principala

| raluk27 a răspuns (pentru SmiiileXoXo):

Atunci, prin absurd, ar fi atributiva. Dar n-ai de ce sa pui intrebarea "care"?
Cele 2 variante sigure sunt ori subiectiva, ori predicativa, in functie de sensul frazei. Atributiva in niciun caz.

| Mirrre a răspuns:

Si eu am pus predicativa.tongue

| Anghel_Diana_1997 a răspuns:

Eu am scris predicativa...dar da, pe barem scrie ca e subiectiva.
''Cine a facut subiectele astea ..bine cu caputu' nu e'', vorba lui Mircea Badea.

| xxlAndreealxx a răspuns:

Evident ca este subiectiva.

| D1eSeL a răspuns:

Este subiectiva dar s-a modificat baremul si acum este si B si C

| DorinaH a răspuns (pentru bestboy30):

Uni sau unii?

| DorinaH a răspuns (pentru raluk27):

Cel mai bun argument.