| thealchemist a întrebat:

Intrebarea mea nu e daca credeti in sfirsitul lumii in 2012. problema e daca aceste idei sunt manipulare sau doar o intimplare. deci indiferent de ceea ce credeti despre calendarul maya, de unde vine obsesia cu sfirsitul lumii?
sa luam ca exemplu
http://www.youtube.com/watch?v=fOWWIDT910I
filme de genul acesta sunt doar produsul imaginatiei sau exista vointa constienta de a manipula societatea?

7 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Sunt produsul imaginatiei! la noi sfarsitul lumii vine din 10 in 10 ani! a fost in 1900 in 1940 in 2000 in 2012, mai nou si 2013! ...lumea este atat de obsedata de sfarsitul lumii findca este unul dintre putinele lucruri pe care mai mult ca sigur nu le vom afla niciodata! nimeni nu stie cand va veni sfarsitul lumii! si asta fascineaza omenirea! ca se simt neputinciosi! lumea e fascinata de cea ce nu cunoaste! ia si extraterestrii de ex!
nu cred ca exista o vointa constienta de a manipula societatea!,,, cel putin nu din subiectul asta! daca ai vrea sa manipulezi societatea ar fi si cai mai bune!, DA chiar si filme! dar filme pe subiecte reale! nu pe fictiune! mai mult ca sigur sunt persoane care trag sforile din umbra, dar. ...cine poate stii care e strategia lor!

| anad a răspuns:

Nu pot sa cred in sfarsitul lumii si ceea ce se prezinta in unele filme si in diferite teorii sunt doar speculatii si interpretari care servesc unor anumite scopuri. Am citit ca maiasii au alcatuit acest calendar, caruia i-au spus Marea Numaratoare (aveau si alte calendare care cuprindeau perioade mai mici: 260, 365 zile sau 52 ani)pentru a cuprinde o perioada mai mare de timp. Acesta cuprindea circa 5 mii de ani si s-a numit Marele Ciclu. Marea numaratoare a inceput cam la anul 3 mii i.H si se termina in 12 decembrie 2012. Aceasta data coincide cu desfasurarea unui important eveniment astronomic: in perioada zilei de 21 decembrie 2012, Soarele se va alinia cu centrul Caii Lactee, eveniment care se intampla o data la aproximativ 26. 000 de ani si al carui efect nu poate fi decat presupus si speculat. Se crede ca maiasii considerau ca este chiar un prilej de mare bucurie si noroc. (http://fiuncomicserios.weblog.ro/2010/01/17/maiasi/ )

| ???? a răspuns:

Parerea mea e ca nu...

Cel putin daca ar trebui sa vina in 2012 at biblia dc e scrisa pana in anul 2100 si ceva?

E o prostiebig grin

Si cei cu filmu e fain intr-adevar da e SF :X

Take care[; X]

| lovefan a răspuns:

Buna. Pai eu cred ca toata lumea e obsedata de aceasta intrebare deoarece acesti,, savanti' care cred ca se joaca de-a dumnezeu si se dau fiecare cu presupusul tot se dau in spectacol pe la televiziuni si mai stiu eu pe unde, incat au inceput si ei sa isi creada minciunile. Cat despre calendarul ala maya, ei bine, m-a innebunit, mereu aud de el pe la scoala dar nu cred deloc in asa ceva. Nu sunt genul de persoana superstitioasa.Si in 2000 se spunea ca va fi sfarsitul lumii, dar nu s-a intamplat nimic si au trecut 10 ani de atunci. Cum am mai spus, s-au dat unul si altul cu presupusul si au reusit sa obsedeze lumea cu asta.

| xPinkSunShine a răspuns:

Sfarsitul lumii nu va veni in 2012 nici in 2013 sau 2020 la fel cum nu a venit nici in 2002 acestea sunt inventate de oamenii obsedati de sfarsitul lumii ...cauta si tu pe net... sfarsitul lumii si ai sa vezi ca in fiecare loc scrie altceva de ce? pentru ca sunt inventii ale oamenilor OBSEDATI!
Sfat : Nu te mai gandi la sfarsitul lumii

| SpEEdz0r a răspuns:

Nu vine nici un sfarsit ca trebuia sa vina si in 2002 dar nu a mai ajuns si a promis ca vine in 2012 da s-ar putea sa intarzie iar... Va rog sa il scuzati daca aveti intrebari sunati la 112 codul este "Vand cocaina si -adresa dumneavoastra-"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scrie 2012 pe youtube si ai sa vezi

Întrebări similare