| georgesur a întrebat:

O gaina si jumatate face un ou si jumatate intr-o zi si jumatate! Cate oua fac trei gaini in trei zile?

Răspuns Câştigător
| anad a răspuns:

Pai, o gaina face un ou intr-o zi si jumatate, deci in 3 zile face 2 oua! 3 gaini in trei zile fac cica 6 oua! Cam putine fata de cea din poveste care facea cate doua pe zi! Nu e bine, macar oua sa avem pe criza asta, asa ca ar trebui sa schimbam datele si socoteala!

40 răspunsuri:
| Crisstina a răspuns:

Pai. 3 gaini in 3 zile fac 9 oua!big grin

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Buna. O sa faca 300, sunt darnice. Ce? Categoria trivia/amuzante. Se permite.big grin

pa, pa.

| Hera_7281 a răspuns:

3

| bumblebee a răspuns:

3 oualaughing

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Păi ar cam fi nouă... dar şi-or fi pus cronometru săracele găini?
Şi gălbenuşul în care zi şi jumătate venea?

| georgesur explică:

"anad" poti sa-mi spui si mie de unde ai tras concluzia ca:"o gaina face un ou intr-o zi si jumatate?(cum spui tu)", ...cind pb zice clar:
" o gaina jumate face un ou jumate intr-o zi jumate" thinking

| D33a98 a răspuns:

12 oua?

| D33a98 a răspuns:

Cred ca 24 oua.

| Ally_8613 a răspuns:

Buna! pai. daca am gandit bine 7 oua si jumatate.raised eyebrows.

| anad a răspuns:

Pai, am judecat asa: o gaina si jumate fac un ou si jumate, deci gaina intreaga isi face oul ei, iar jumatea de gaina, jumatea ei! Deci o gaina nu face un ou intr-o zi si jumatate? Nu-i asa? Oricum am stupid, asa ca poti sa mai dai si tu unul!

| anad a răspuns:

@georgesur, scrie o gaina SI jumatate, nu o gaina jumate ca atunci era altceva, dar rezolvarea este tot asa(parerea mea!).

| Ally_8613 a răspuns:

Pana la urma, care e logica?

| Bebelushaaː a răspuns:

laughing) M`ai ametit de tot
Nu imi dau seama
Da te rog sa`mi zici cum era pana la urma laughing

| g3orgy a răspuns:

Trei oua happy

| Luciaa a răspuns:

Buna, 2 oua happy nu?happy dupa matematica mea 3 gaini fac in 3 zile 2 oua happy

pa.pa

| Luciaa a răspuns:

sunt cumva 6 ouahappy

| Fluffy a răspuns:

15?

| Fluffy a răspuns:

Ba nu. 5 gaini fac 10 oua in 3 zilelaughing))

| AndutzaAndu a răspuns:

6 ouă. Anad a răspuns corect la întrebarea ta happy.

| NoName0011 a răspuns:

doua oua intregi si doua jumatati laughing

si jumate cu jumatate face un ou
si asa iese 3 oua.

| roxy_2350 a răspuns:

9 oua

| AndutzaAndu a răspuns:

Mda... mersi pentru voturile de stupid şi nefolositor oh go on.

| cerculetezburatoare a răspuns:

Tocmai am aflat ca daca tai o gaina in jumatate mai face oua laughing

| georgesur explică:

@anad, raspunsul tau a fost corect! Logica rezolvarii si claritatea in exprimare au cam schiopatat, de aceea te-am lasat sa mai incerci. Avind raspunsul corect si incercind o argumentare, primesti funda!
REZOLVARE:
-in intervalul de o zi si jumatate avem:
o gaina si jumatate---un ou si jumatate, respectiv
trei gaini---trei oua
-dublind intervalul de timp (trei zile), ramine sa dublam si nr de oua de la cele 3 gaini:
3 oua x 2 = 6 oua

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@georgesurthinking tu esti @bro? @anad ai gandit putin zis te'ai compilat de pe googal

| anad a răspuns:

@Raspuns anonim, gresesti cand spui ca am luat rezolvarea de pe google fiindca, dupa n si n ani de rezolvat probleme cu elevii, trebuia sa stiu sa rezolv o astfel de problema! Explicatia cu jumatatea de gaina si jumate de ou era pentru Trivia / Amuzante! Sa aveti o zi buna!

| Paywa a răspuns:

3 oua mahlaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

4 oua

| speedsenzation a răspuns:

Eu calculasem un pic diferit: Daca 1. 5 gaini fac 1. 5 oua in 1. 5 zile... daca vrem sa stim cate oua face o singura gaina: 1 gaina face 1 ou in acelasi timp de 1. 5 zile, daca dublam perioada adica in 3 zile o gaina va face 2 oua si in final raspunsul vine dubland si numarul gainilor adica 2 gaini in 3 zile vor face 4 oua.