|

Am 13 ani si vreau sa stiu cat mai repede cat costa un pasaport pentru mine.Merg intr-o excursie fara parintii mei la veliko tarnova. Ce ar trebui sa aduc pentru pasaport? Dau funda maaare.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pasaportul pentru minori se face numai cu acordul ambilor parinti, care trebuie sa mearga cu minorul la Serviciul Public de Pasapoarte din judet, avand actele de identitate si certificatul de nastere al minorului, ori cu un singur parinte si procura speciala din partea celuilalt. Se poate face un pasaport temporar, valabil un an, avand in vedere ca la 14 ani o sa obtii cartea de identitate. Un pasaport temporar te costa cca 200 lei si il obtii in cel mult 3 zile. Un pasaport biometric costa cca 260 lei si dureaza mai mult, dar va fi valabil 5 ani. Numai bine!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Anul trecut aveam si eu 13 ani. Am mers in Bulgaria.Pentru inceput trebuie sa merg la resedinta de judet(Deva in cazul meu)cu ambii parinti si iti trebuie urm acte:certificatul de nastere copie si original, actele de identitate ale parintilor. Pasaportul meu este biometric si a costat 130 lei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexActe7.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează