|

BunahappyA-ti fost careva in comuna Apa, Satu-Mare. Daca ati fost imi puteti da cateva detalii? Multumesc.(Funda)

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna!
Din punct de vedere administrativ, comuna cuprinde trei sate si anume:
- Apa; centrul administrativ al comunei;
-Someşeni;
-Lunca Apei

Potrivit ultimului recensamat, populatia comunei este de 2975 locuitori, romani, maghiari si rromi.

Biserica Reformata, inconjurata de un zid de aparare inalt de 2 m, are turnul in stil gotic, datand din sec.XI – XVI.Biserica Ortodoxa din Apa, zidita din piatra si caramida, a fost ridicata in anul 1870.

Comuna Apa poarta amprenta marelui carturar si patriot Vasile Lucaciu, fiu al satului, care alaturi de alte personalitati si asociatii ale vremii, au marcat destinul poporului roman din Transilvania.

In zona comunei Apa intalnim animale caracteristice zonei de stepa si silvostepa, precum: lupul, vulpea, nevastuica, dihorul, iar mai rar toamna, apare si mistretul.
Rozatoare: iepurele, popandaul, harciogul, cainele de pamant, soarecele de camp.
Pasari: ciocanitoarea, cucul, privighetoarea, pitigoiul, cotofana, cioara, graurul, ciocarlia de camp, barza, starcul precum si rate si gaste salbatice.
Reptile: soparle si serpi neveninosi, broasca, broasca testoasa.

Comuna Apa este condusă de un consiliu de administraţie locală compus din 11 consilieri. In fruntea comunei se află un primar ales pe o perioadă de patru ani.

Datorita exploatarii indelungate, s-a format un lac avand o adancime de 25 – 30 m si o suprafata de 130 ha.
In prezent aici s-a dezvoltat una dintre cele mai importante baze de agrement din Judetul Satu Mare, unde se practica sporturile nautice. Baza dispune de restaurant, bar si locuri de cazare pentru turisti.
O resursa deosebita a comunei sunt agregatele minerale, pietrisul si nisipul de buna calitate, ceea ce favorizeaza dezvoltarea industriei materialelor de constructii.

Eu sunt din judetul Satu Mare, iar aceste informatii sper ca iti for fi de folos.

1 răspuns: