|

Buna, Ce mai faci TPU!

BIne, am o intrebare care e diferenta intre padure si luminis...

FuNDitZZa

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Prin padure se intelege o suprafață mare de teren pe care cresc în stare sălbatică diverse specii de copaci, plante, animale si ce mai creste pe acolo.

Luminisul se refera la o suprafaţă fără arbori în cuprinsul unei păduri, numita si poiana.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna
o diferenta ar putea fi ca padurea poate sa aiba luminis, dar luminisul nu poate avea padure.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

PĂDÚRE, păduri, s. f. Întindere mare de teren acoperită de copaci; mulțime densă de copaci crescuți în stare sălbatică, în care predomină una sau mai multe specii, pe lângă care se mai află arbuști, plante erbacee, mușchi etc., precum și diferite specii de animale. ◊ Loc. adj. Din sau de (la) pădure = a) (despre plante și animale) sălbatice; b) fig. (despre oameni) fără maniere, necioplit, necivilizat. ◊ Expr. Parcă ar fi născut (sau crescut) în pădure, se spune despre o persoană cu o comportare urâtă, lipsită de educație. A căra lemne în pădure = a face un lucru inutil. ♦ Fig. (Urmat de determinări) Grămadă mare de obiecte de același fel (de obicei în poziție verticală) care acoperă o suprafață. – Lat. padule.
LUMINÍȘ, luminișuri, s. n. 1. Suprafață fără arbori în cuprinsul unei păduri; poiană, colnic. 2. Porțiune de cer senin. ♦ Pata de lumină. 3. (Rar) Lumină (I 1). – Lumină + suf. -iș.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Padurea are copaci luminisul e un loc in padure fara copaci doar iarbahappy luminis sau poenita e cam tot una

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează